Mindenük odaveszett a tűzben - Rudolf Péter és alkotótársai jótékony célú estje a magyarföldi család javára

A magyarföldi birtokkal rendelkező Rudolf Péter Kossuth-díjas színművész és családja barátokkal siet a bajba jutott család segítségére.

rudolf 

A magyarföldi család éppen a szomszéd falu anyák napi ünnepségén vett részt, amikor érkezett a hír: ég a házuk. Mivel a természetközeli életmódot folytató család otthona fából készült, pillanatok alatt odalett mindenük. A magyarföldi birtokkal rendelkező Rudolf Péter Kossuth-díjas színművész és családja barátokkal siet a bajba jutott család segítségére.

A két hete földönfutóvá vált magyarföldi családot nem csak az ismeretség okán kívánja segíteni Rudolf Péter, akit mélyen megérintett a szerencsétlenség. Erről a Hevesi Sándor Színházban tegnap tartott sajtótájékoztatón beszélt.
- A tűzben mindene odaveszett a hároméves kislányt is nevelő családnak, ráadásul nincs segítségük, ezért gondoltuk, a magunk eszközeivel igyekszünk enyhíteni a gondokon - mondta a neves művész, aki a népszerű, Beugró című, ma a Játékszínben menő, korábban a televízióban futó improvizációs játék egy estjét ajánlotta fel alkotótársaival egyetértésben. - Partnerre leltünk a Hevesi Sándor Színházban. Így június 4-én, szombaton este hét órakor Zalaegerszegen lép színpadra Pokorny Lia, Novák Péter, Kállói Molnár Péter és Debreczeni Csaba. A zsebszöveg játékelemhez a közönségtől várunk frappáns mondatokat, ezeket a színházhoz kell eljuttatni.
- Készséggel csatlakozunk a felajánláshoz, Rudolf Péterrel régi kapcsolat fűz össze, a Cha-cha-cha című filmben is játszottunk együtt - mondta Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója, s szavaihoz Zalaegerszeg város képviseletében csatlakozott Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályvezetője is.
A magyarföldi önkormányzat is mindent megtesz a bajbajutottak támogatásáért - jelezte Kállai Csaba polgármester. A környék falvai és vállalkozásai is összefogtak, így remény van arra, hogy pótolni lehet az elpusztult faházat. Aki nem tud elmenni a Beugró előadásra, utalhat a megnyitott számlára. A szükséges adatokat a színház, a magyarföldi önkormányzat és a Zalai Hírlap rendelkezésre bocsájtja.

Arany Horváth Zsuzsa

2016. május 19.

Zalai Hírlap online