Az anyu én vagyok! - Ősbemutató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

Nógrádi Gábor Az anyu én vagyok! című kisregényének színpadi adaptációját mutatják be Farkas Ignác rendezésében csütörtökön Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.5_Anya_Mesi_Tata_pamlag_kis

A műből a szerző írt darabot, a rendező javaslatára pedig zenés produkcióként állították színpadra. A dalszövegeket Nógrádi Gábor írta, a zenét Nógrádi Gergely (a szerző fia) és a zalaegerszegi színház zenei vezetője, Máriás Zsolt komponálta - mondta el Farkas Ignác az MTI-nek.

Hozzáfűzte: Nógrádi Gábor már számos, tévéjáték- és filmforgatókönyvet, hangjátékot írt, színpadon viszont mindeddig még egyetlen írását sem mutatták be.

A darab műfaja "egy nyelvújítás eredményeként" bűbájkomédia, a színpadon ugyanis egy humoros, bűbájos történet elevenedik meg - magyarázta a rendező.

A szereplők egy metamorfózis történetét mesélik el. A gyermekektől a felnőttekig szinte valamennyi ember fejében megfordult már a gondolat: mi lenne, ha más bőrébe bújhatnának. A darabban a nagypapa különleges vegyi találmányának segítségével mindez valósággá válik: így Mesi, a tíz és háromnegyed esztendős kislány - bár eredetileg focista szeretett volna lenni - egyetlen napra a saját anyukájává változik.

Farkas Ignác szerint az ifjúsági előadás legfőbb mondanivalója megmutatni, hogy mennyire fontos az egymás iránti tolerancia és az odafigyelés. A gyermek így jobban megismeri az édesanyja életét, a szülők pedig jobban meg tudják érteni a gyermekeiket.

Mesi szerepében Kováts Dórát láthatja a közönség, az anyát Pap Lujza alakítja. A többi szerepet Andics Tibor, Bellus Attila, Hertelendy Attila, Kovács Olga, Mester Edit, Zsíros Viktor, Mikita Zsuzsanna Lilla, Lupaneszku Vivien, Farkas Gergő és György János játssza.

A díszleteket Mészáros Tibor, a jelmezeket Szőke Julianna tervezte, a dramaturg Madák Zsuzsanna, a koreográfus pedig Stefán Gábor.

(MTI)

2014. szeptember 20.

webrádió.hu