A Hevesi Sándor Színház társulatának tagjai a IX. kaposvári ifjúsági biennálén

Szép sikert könyvelhet el a megyeszékhelyi teátrum Tantermi Deszka programja, amelyet Madák Zsuzsanna dramaturg vezet értő kézzel.

verona3has90mm-768x512 

A nemzetközi szervezet, az ASSITEJ Magyar Központja a társszervező kaposvári Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléját. – Három kategóriában versenyeznek a színházi előadások, mi két évvel ezelőtt is ott voltunk, akkor a Kövek és a Semmi című előadást vittük – mondta érdeklődésünkre Madák Zsuzsanna, hozzátéve, nagy elismerés a díj, de már a beválogatás is szakmai siker. (A versenyprogram válogatója idén Gabnai Katalin drámatanár, színikritikus volt, aki 90 pályázott produkcióból választotta ki a 26 versenyelőadást.)

A Rómeó és Júlia történetet továbbgondoló Verona 1301 női főszereplőjét, Kátai Kingát idén egyebek közt a Szent Péter esernyőjében, azelőtt a Liliomban láthattuk. Madák Zsuzsanna a másik elismerést hozó előadását (Gotthold Ephraim Lessing–Ulrich Hub: Jeruzsálem) a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban állította színpadra. A történet a keresztes háborúk idején játszódik: egy fiatal templomos lovag kimenekít az égő zsidó házból egy lányt, aki beleszeret megmentőjébe. Hogyan kerülhetnének közelebb egymáshoz a fiatalok a három világvallás metszéspontján, ahol mindennél fontosabb Jeruzsálem birtoklása?

A teljes cikk IDE kattintva elolvasható.

Arany Horváth Zsuzsa

2018. május 17.

Zalai Hírlap