Angyalszárny korlátból – Képzelt riport Zalaegerszegen

Karszalag, pódium, tévések, riporterek, hangosbemondó, beengedő kapuk. Koncerthelyszínné vált a nézőtér is, az interaktivitás egyre népszerűbb parancsának engedve.

PEZ_8492 

Igazán lazán indul. Beállnak a hanggal, színészek ellenőrzik a csuklónkra csatolt papírcsíkot, színészek készítik a kis színes bejelentkezéseket két képzeletbeli tévéstúdiónak. A nézőtér sokáig világos marad, észrevétlen csúszik át a valódi játékba. A képzelet fokozott használata javallott, elvégre eleve az a címe: Képzelt riport... egy amerikai popfesztiválról.

Mondom, eleinte minden szimpatikusan oldott. A rockfesztiválnak helyet adó, hóbortját megtartó öregecske farmerházaspár édes kettőse (Farkas Ignác, Ecsedi Erzsébet), a gyülekező hippiszivárványos srácok közül arcot kapó figurák (Helvaci Ersan, Kováts Dóra, Ticz András), a szintén ittfelejtett függő rockker (Andics Tibor) és az őt kísérő aggódó orvosfeleség (Pap Lujza) megnyerően kedves alakok.Déry Tibor 1971-ben a montanai, 300 ezer embert vonzó fesztiválból indult ki, de mi már tudjuk, azóta sok-sok ilyet túlélt a Föld, a sebeit meg kisebb-nagyobb sikerrel kötözgetjük. Hogy az ilyesminek mindig tétje van, azért a sokkért Bot Gábor, mint a kábítószer (heroin) és a pokol angyala lesz a felelős, a tudományos megalapozottságú elrettentést pedig Pap Lujza ecseteli, talán kissé túl hosszan. Szóval alakul a komorodás...

A teljes írás IDE kattintva elolvasható.

Arany Horváth Zsuzsa

2018.április 20.

Zalai Hírlap