PÁN PÉTER című előadásunk a VI. Pécsi Családi Színházi Fesztiválon!

Örülünk a megtiszteltetésnek, hogy Idén is beválogatták ifjúsági előadásunkat a VI. Pécsi Családi Színházi Fesztivál programjába. Ezúttal a J.M. Barrie regényéből Selmeczi Bea által színpadra írt PÁN PÉTER című darabot mutathatjuk be a Pécsi Nemzeti Színházban a fesztivál 5. napján, 2018 május 31-én, csütörtökön 18 órakor. Rendezője Bereczki Csilla.  

PEZ_5794 

Az immár hatodszor megrendezett POSzT juniorként emlegetett eseményen vendégtársulatokat és saját előadásokat tekinthet meg a pécsi közönség. Olyan magas színvonalú budapesti, vidéki és határon túli előadásokat, melyek a családok közös kikapcsolódását, élményszerzését szolgálják. A produkciók között minden korosztály talál kedvére valót, a legkisebbektől a tinédzserekig, akik szüleikkel, nagyszüleikkel közösen vehetnek részt a programokon.

Ebben az évben tizennégy társulat tizenkilenc előadásával várja a közönséget a fesztivál, amelyet május 26. és június 3. között rendeznek a baranyai megyeszékhelyen.

Rázga Miklós, a szervező Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója az MTI-nek elmondta: a fesztivál immár második alkalommal a teátrum új bemutatójával, Rossini Hamupipőke című vígoperájának előadásával kezdődik.

A családok éve keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által ötmillió forinttal támogatott rendezvény programját az idei évben is az életkori sajátosságok figyelembevételével állították össze. Két határon túli színházat is várnak: a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Beregszászról Az ördög három aranyhajszála című darabot, a nagyváradi Szigligeti Színház pedig Lázár Ervin klasszikusát, a Szegény Dzsoni és Árnika című mesét hozza el.

Ezen a seregszemlén a vidéki színházak vannak túlsúlyban, újdonság a fesztiválon a dunaújvárosi Bartók Színház és a tatabányai Jászai Mari Színház szereplése, a kecskeméti, a szegedi és a zalaegerszegi színházak ugyanakkor szinte minden alkalommal résztvevői a családi fesztiválnak.

A dunaújvárosi társulat Arany János egyik leghíresebb művéből, a Toldiból a Ghymes együttes alapítója, Szarka Gyula által írt azonos című musicalkölteményt, a kecskeméti társulat viszont a Kőműves Kelemen című rockballadát, Szörényi Levente és Bródy János szerzeményét tűzi műsorra.

Két fővárosi társulat is Pécsre érkezik: a József Attila Színház a Légy jó mindhalálig című musicaljével, amelyet a várható nagy érdeklődésre tekintettel kétszer is játszanak június 2-án, a Dramatic Art Produkciós iroda pedig A kis herceg című zenés mesejátékával, Ujlaki Dénes szereplésével.

A PNSZ három előadással készül a fesztiválra, köztük egy teljesen új produkcióval, Rossini Hamupipőke című művével, amelyet majd a jövő évad műsorán láthatnak a gyerekek, ezenkívül még a teátrum legnépszerűbb darabjait, A padlás és A muzsika hangja című musicaleket is beválasztották a műsorba.

A fesztivált folyamatos nézőszám-emelkedés jellemzi. Az előadások látogatottsága olyan magas, hogy évről évre pótszékekkel bővítik a nézőteret.

A részletes programról itt olvashatnak:

https://www.pnsz.hu/hireink/hir/1018/vi-csaladi-szinhazi-fesztival