Akrobatikus mesejáték

Egyetlen gyerekdarabként szerepel a zalaegerszegi színház mesedarabja a vidéki színházak fesztiválján. Lázár Ervin egyik történetét mutatják be, A kisfiú meg az oroszlánok címűt. Tele van akrobatikus elemekkel. Besenczi Árpád, a színház igazgatója azt mondta, hogy szeretnék visszahódítani a gyerekeket a színházba.

Randevú Szigfriddel - Kolontári és Devecseri gyerekek a Hevesi-színházban

Szombaton késő délután láthatta a közönség a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház meseelőadását. A rendhagyó időpontnak, programnak két oka is volt. A teátrum vezetői szerették volna, hogy a családtagok együtt is megnézhessék Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című történetét, ezért a szombat délutáni időpont. Az előadást jótékonysági programmal is összekötötték, így szülők, pedagógusok kíséretében devecseri és kolontári, zömében alsó tagozatos diákok érkeztek délelőtt a teátrumba.

A kisfiú meg az oroszlánok - 7 óra 7

Az előadással kapcsolatban felvethető legfontosabb kérdés az, amit sok zalaegerszegi otthonban feltesznek mostanában: Mit láttál a színházban kislányom/kisfiam? A gyerek pedig minden valószínűség szerint légtornászokról, kötéltáncosokról, illuzionistáról mesél nagy lelkesedéssel, és csak remélni lehet, hogy ezen kívül egy kisfiúról, meg az ő kicsit hazudós és büdös, öreg oroszlánjáról is.

Varázslat a pajtában - Lázár Ervin meséje a Hevesi színházban - Zalai Hírlap

Bohóc, bűvész, légtornász, egykerekű biciklis, artista földön és labdán: cirkusszá változik a pajta Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című történetében.

Porondon a szavannák ura a Hevesi-színházban - Zalai Hírlap

A szavannák ura, artista és főzsonglőr Bruckner Szigfrid, valamint hűséges barátainak kalandos története, vagyis Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című meséje elevenedik meg pénteken 15 órától a Hevesi Sándor Színház színpadán.

A kisfiú meg az oroszlánok - Zalaegerszegi Városi Televízió

 Zalaegerszeg - A színházi évad első darabja, Lázár Ervin mesejátéka: a kisfiú meg az oroszlánok. A gyerekekhez szóló zenés mesejáték nemcsak a gyerekeknek nyújt majd igazi kikapcsolódást. A premier holnap látható a Hevesi Sándor színházban. A darab egyik próbáján stábunk is jelen volt.