Portugál a Hevesiben

Egressy Zoltán több mint egy évtizeddel ezelőtt írott tragikomédiáját Lendvai Zoltán rendezésében mutatták be a Hevesi Sándor Színházban. A szerző darabja - noha a történet jelenkorunk valós élettényeire épül - és természetszerűleg maga az előadás is tényszerűsége és dokumentatív jellege ellenére fikció.

Pazar, ez az, ez a jó szó...

A címben foglalt mondatot kicsit meghamisítottam. Aki a vaskosabb kiegészítésű változatot szeretné, annak muszáj beülnie a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházba a Portugálra. Mert pazar.

Portugál: idegen érkezik a kocsmába (képgalériával)

Az irgácsi kocsmában békésen telnek a hétköznapok, ám egy szép napon idegen jelenik meg a faluban... Bemutatóra készül a zalaegerszegei Hevesi Sándor Színház társulata. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját péntektől láthatja a teátrum közönsége.

A Portugál a Hevesi Sándor Színházban

Március 4.-től tűzte műsorra a Hevesi Sándor Színház a Portugál című tragikomédiát. A szabadszájú szövegéről és a vidéki élet elviselhetetlen könnyűségéről/nehézségéről is híres előadást Egressy Zoltán jegyzi szerzőként és Lendvai Zoltán rendezőként: a főbb szerepekben Kovács Olga, Barsi Márton, Farkas Ignác és Urházy Gábor László látható.

A "Portugál" Zalaegerszegen

Kortárs magyar darabban szerepel először a nagyszínpadon a zalaegerszegi színház igazgatója, Besenczi Árpád. Amikor igazgatóvá választották, azt ígérte, hogy minden évadban legalább egy mai, magyar darabot bemutatnak, mert a magyar valóság megismertetése fontos feladata a színháznak. Most Egressy Zoltán Portugál című darabját mutatják be.