Zalaegerszegre került a legjobb előadás díja

A Thália Színházban ma átadták a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjait. A nyolc vidéki színházból érkező produkciót öttagú zsűri értékelte. A legjobb előadás díját a zalaegerszegiek Közellensége nyerte el.

Legjobb előadás:

Közellenség (Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg, rendező: Sztarenki Pál)

A Közellenséggel a nagyszínpad esetében is jótékonyan visszafelé billent az eddigi, vígságtól túlsúlyos mérleg, és egy, a közönséget bátran megszólító, formavilágát tekintve is izgalmas előadás született. (...) A kiérlelt rendezői koncepció következtében a színészi alakítások egyenként és összességükben is a helyükön vannak – ebben az évadban nagyszínpadon messze ebben az előadásban mutatja legjobb formáját a társulat” – írtuk 8 pontos kritikánkban az előadásról. (A teljes írás itt olvasható.)

Images_27721
Fotó: Pezzetta Umberto

Legjobb női alakítás:

Csapó Virág (Párcsere – Katona József Színház, Kecskemét)

Legjobb férfi alakítás:

Gáspár Tibor (Az eltört korsó – Miskolci Nemzeti Színház)

Különdíj:

Bernarda Alba háza (Békéscsabai Jókai Színház, rendező: Béres László)

A zsűri a díjat a társulat egysége, az előadás különleges hangulata és látványvilága, valamint a flamenco mozgásformájának jó érzékkel történt játékba hozása miatt ítélte oda.

Kritikánk szerint: „Miközben Béres László több ponton is kifejezetten merészen nyúl hozzá a drámához, rendezése nem létrehozza a drámát, hanem megrajzolja azt. Érzékelteti az adott pillanat erejét, de ezt általában látvánnyal vagy egyenesen látványossággal teszi. (...) Noha ezek az alkotói elképzelések egy önazonos forma mellett egységes előadássá állnak össze, a végeredmény részleteiben és összességében is kérdéses." (A 4 pontos, teljes recenzió itt olvasható.)

Images_28780
Fotó: A-team / Nyári Attila
Bernarda Alba háza

Különdíj:

Hunyadkürty György (Shylock – Csiky Gergely Színház, Kaposvár)

2015. szeptember 15.

7óra7 online