Utcai akciót szerveznek a Semmihez Zalaegerszegen

A zalaegerszegi színház is csatlakozott a Magyar Drámapedagógiai Társaság által meghirdetett DRÁMA VAN! – TAVASZI ZSONGÁS nevű akcióhoz. Március 20-án Semmi című előadásuk egy jelenetét és az ahhoz kapcsolódó foglalkozásrészt kiviszik az utcára, a járókelők közé. A programot az érdeklődők a Dísz téren, 15 órai kezdettel tekinthetik meg.untitled-6997

A történet nyolcadikos főszereplője, Pierre Anthon egy napon közli osztálytársaival és tanárával, hogy semminek sincs értelme, ezért nem is érdemes csinálni semmit. Elhagyja az iskolát, és felül egy szilvafa tetejére, ahonnan elszántan kiabálja frázisait az élet értelmetlenségéről. Pierre osztálytársai megijednek, nem akarják elfogadni az életet olyannak, amilyennek Pierre lefesti. Pierre Anthon fenn ül a fán. A járókelők pedig a fa alatt töprenghetnek a fiatal hordószónok osztálytársaival.

Images_26500 Fotó: Pezzetta Umberto Semmi - Madák Zsuzsanna, Zsíros Viktor

A színház a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívására csatlakozott a DRÁMA VAN! – TAVASZI ZSONGÁS – A DRAMATIKUS NEVELÉS HETE címmel meghirdetett országos programsorozathoz. Március 20-27. között több mint 100 különböző rendezvényre kerül sor. A rendezvények helyszíne Nagyváradtól Brüsszelig terjed. A tavaszi zsongás március 20-án indul. Ezen a napon 15 flashmobra kerül sor – az ország különböző pontjain.

A Semmiből készült osztálytermi színházi nevelési előadást a Hevesi Sándor Színház a város és a megye számos középiskolájában bemutatta, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban eddig 21 alkalommal. Az előadáshoz kapcsolódva március 26-án rendhagyó kiállítás nyílik a gimnáziumban: A Semmi zárójátéka során a résztvevő diákok kis cetlikre írnak graffitiket, véseteket, amelyek felkerülnek arra a fára, amelyre évekkel korábban Pierre Anthon ült.

Images_27537 Madák Zsuzsanna

E rendhagyó alkalommal a diákokkal közösen elkészítik Pierre Anthon fáját, amelyre az összes osztály cetlije (kb. 650 post-it) felkerül. Az installációt a gimnázium aulájában állítják ki.
Terveik szerint az alkotást a későbbiekben beviszik a színházba, és a többi iskola osztályainak post-itjaival bővítik ki.

2015. március 17.

7óra7 online