A Semmi és a Vaknyugat a zalaegerszegi színházban

Februártól visszakerül a műsorrendbe a házi színpadon a tavaly bemutatott Vaknyugat. És a Semmi is nagy sikert aratott.

PEZ_6249

A londoni kortárs dráma fenegyerekének, Martin McDonagh-nak (45 éves) Vaknyugat című feketekomédiájában emlékezetes alakítást nyújtott Farkas Ignác, Kiss Ernő, Bellus Attila és Madák Zsuzsanna. A kitűnő színészi munkára alkalmat adó, s a magunk dolgai felől gondolkodtató angol darabot Mihály Péter színész rendezte és állította színpadra. Február 16-án hétfőn, 17 órakor várják újra a nézőket a darabfelújításra, majd utána középiskolások bevonásával szituációs játékot szervez Madák Zsuzsanna dramaturg. A következő előadás pedig külön izgalmakat is tartogat: február 21-én, szombaton este hét órakor játsszák a darabot.untitled-6816

A zalaegerszegi színház másik aktuális nagy öröme, hogy a 7 óra 7 elnevezésű internetes színházi portál beválogatta 2014 legfontosabb 40 hazai bemutatója közé a Semmi című, a Tantermi Deszka sorozatban Madák Zsuzsanna rendezésében bemutatott drámát.
„Hogy miért fontos egy előadás? Mert érdemes rá odafigyelni. Mert jó, mert tehetséges, mert hozzánk, rólunk és velünk szól. Mert segít fontos kérdéseket feltenni, és hagyja azokat megválaszolni.", indokolják válogatók a lista megszületését. A válogatás a legnevesebb hazai színházak produkcióit sorolja, ezért is jelent rangot az, hogy szerepel benne a zalai iskolákat járó előadás.
A Semmit (Janne Teller, idén 50 éves dán írónő alkotása) meghívták a Deszka fesztiválra is. A darabban a Hevesi Sándor Színház ifjabb generációhoz tartozó tagjait láthatjuk a színpadon.

Arany Horváth Zsuzsa

2015. január 20.

Zalai Hírlap online