Zalaegerszegi Vaknyugat - újra színpadon a fekete komédia

A testvérpár házába érkezik apjuk temetése napján a masszív alkoholista Welsh atya, aki megpróbálja meggyőzni a fivéreket arról, hogy szeretet nélkül nincs értelme élni...

PEZ_6042 

Februártól visszakerül a zalaegerszegi műsorrendbe a Hevesi Sándor Színház házi színpadán tavaly bemutatott Vaknyugat. A fekete humorban gazdag történet egy testvérpárról szól, akik Tom és Jerryhez hasonlóan válogatott eszközökkel alázzák, kínozzák egymást, véget nem érően, szinte egyetlen lehetséges időtöltésképp.

A londoni kortárs dráma fenegyerekének, Martin McDonagh-nak Vaknyugat című feketekomédiájában Farkas Ignác, Kiss Ernő, Bellus Attila és Madák Zsuzsanna lép színpadra. A kitűnő színészi munkára alkalmat adó, s a magunk dolgai felől gondolkodtató angol darabot Mihály Péter színész rendezte és állította színpadra. A darabfelújításra február 16-án hétfőn, 17 órakor várják újra a nézőket. A következő előadás pedig más jellegű izgalmakat is tartogat: február 21-én, szombaton este hét órakor játsszák a darabot, majd utána középiskolások bevonásával szituációs játékot szervez Madák Zsuzsanna dramaturg.

Mihály Péter rendezőnek (...) sikerült a drámából egy olyan előadást létrehoznia, mely hiteles módon ábrázolja a kegyetlen testvéri csörtét, az esendőséget és a jellemek groteszk elváltozását. Mindezt leegyszerűsített nyelvi eszközökkel, fájdalmas humorral fűszerezve tárja elénk. Úgy nevetünk, hogy közben vívódunk, és az előadás képei napok múlva is bevillannak.”- írja a darabról Pánczél Petra.

2015. január 21.

7óra7 online