Vaknyugat a színpadon

Ismét láthatjuk a Hevesi Sándor Színház házi színpadán a tavaly bemutatott Vaknyugat című kamaradrámát. Az erős drámai hatású feketekomédia az angol kortárs színjátszás ismert szerzőjét, Martin McDonagh-ot dicséri.PEZ_6042-1

A zalaegerszegi megvalósítás pedig Mihály Péter színművészt, aki ezúttal rendezőként irányította a színre állítást. Az egymással pusztítóan zűrzavaros viszonyban élő idősödő testvérpárt Farkas Ignác és Kiss Ernő (mindkét művész Jászai-díjas) alakítja, partnerük Bellus Attila a pap szerepében és Madák Zsuzsanna kicsilányként. A házi színpad nagy előnye, hogy a nézők nagyon közel ülnek a játszókhoz, így az önismeretet segítő intenzitással vonódnak be a figurák életébe.
A felújított darabot február 16-án, hétfőn 17 órakor láthatja a közönség a házi színpadon. Az előadás után szituációs játékra is módjuk nyílik a vállalkozó kedvűeknek, Madák Zsuzsanna dramaturg vezetésével beszélik át, dolgozzák fel a jelen lévők a darabot. A következő előadásra február 21-én, szombaton este hét órai kezdettel kerül sor. A Vaknyugat értékét talán az is bizonyítja, hogy a fővárosban idén márciusban tűzik műsorra Gothár Péter rendezésében.

Arany Horváth Zsuzsa

2015. február 04.

Zalai Hírlap online