FLASHMOB A DÍSZ TÉREN

„PIERRE ANTHON FENN ÜL A FÁN...”

A Semmi című osztálytermi színházi nevelési előadásunk egy jelenete és foglalkozásrésze az utcán.

 

untitled-7018-Medium- 

A Hevesi Sándor Színház 2015. március 20-án 15:00-kor flashmobra készül Zalaegerszeg főterén.

Az utcai akcióra szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A Semmi című osztálytermi színházi nevelési előadásunk egy jelenetét és foglalkozásrészét valósítjuk meg a Dísz téren a projekt iránt érdeklődők, illetve a járókelők számára.

A történetünk nyolcadikos főszereplője, Pierre Anthon egy napon közli osztálytársaival és tanárával, hogy semminek sincs értelme, ezért nem is érdemes csinálni semmit. Elhagyja az iskolát, és felül egy szilvafa tetejére, ahonnan elszántan kiabálja frázisait az élet értelmetlenségéről. Pierre osztálytársai megijednek... nem akarják elfogadni az életet olyannak, amilyennek Pierre lefesti...

Pierre Anthon fenn ül a fán. Mi pedig a fa alatt töprengünk a fiatal hordószónok osztálytársaival, és feltesszük a kérdést: mi tévők legyünk?

Rossz idő esetén a flashmobot nem tartjuk meg. 

Színházunk a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívására csatlakozott a DRÁMA VAN! – TAVASZI ZSONGÁS – A DRAMATIKUS NEVELÉS HETE címmel meghirdetett országos programsorozathoz. Március 20-27. között több mint 100 különböző rendezvényre kerül sor. A rendezvények helyszíne Nagyváradtól Brüsszelig terjed. A tavaszi zsongás március 20-án indul. Ezen a napon 15 flashmobra kerül sor – az ország különböző pontjain.