Nem „Semmi” csődület lesz - a Hevesi Sándor Színház utcára megy

A Hevesi Sándor Színház március 20-án, pénteken 15 órakor flashmobra készül Zalaegerszeg főterén.
A zalaegerszegi színház a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívására csatlakozott a Dráma van! – Tavaszi zsongás – A dramatikus nevelés hete címmel meghirdetett országos programsorozathoz.untitled-6773

Március 20-27. között több mint 100 különböző rendezvényre kerül sor. A rendezvények helyszíne Nagyváradtól Brüsszelig terjed. A tavaszi zsongás március 20-án indul. Ezen a napon összesen 15 flashmobra kerül sor – az ország különböző pontjain.
A Hevesi Sándor Színház a Semmi című osztálytermi színházi nevelési előadásának egy jelenetét és foglalkozásrészét valósítja meg a Dísz téren a projekt iránt érdeklődők, illetve a járókelők számára.
A szóban forgó történet nyolcadikos főszereplője, Pierre Anthon egy napon közli osztálytársaival és tanárával, hogy semminek sincs értelme, ezért nem is érdemes  csinálni  semmit.  Elhagyja  az  iskolát,  és  felül  egy  szilvafa  tetejére,  ahonnan  elszántan kiabálja  frázisait  az  élet  értelmetlenségéről.  Pierre osztálytársai megijednek... nem akarják elfogadni az életet olyannak, amilyennek Pierre lefesti...

Pierre Anthon fenn ül a fán. Mi pedig a fa alatt töprengünk a fiatal hordószónok osztálytársaival, és feltesszük a kérdést: mi tévők legyünk?
A programhoz egy installáció is kapcsolódik majd, amelyet a Kölcsey gimnáziumban láthatnak, élhetnek át az érdeklődők március 26-án, jövő csütörtökön.
Ezen a napon 9:50-10:35 óra között állítják fel azt a bizonyos szilvafát, amelyre a Pierre Anthonok telepedhetnek. 10:35-10:50 közt a nagyszünetben lesz a megnyitó. A rendhagyó színházi programok vezetője Madák Zsuzsanna dramaturg-színésznő.

Arany Horváth Zsuzsa

2015. március 16.

Zalai Hírlap online