Szeretik a banánt? Íme a Hevesi Sándor Színház darabkínálata

A következő évad darabjainak egy-egy villanása adott nyomatékot a csütörtöki színházbeli tájékoztatónak.sajto

Még a kezdés előtt kapott sárga jelet az a résztvevő, akiről kiderült, szereti a banánt. A végén valódi banánra váltotta a jelet Szakály Aurél színművész, aki Székely Csaba Szeretik az elvtársak a banánt? című groteszk monodrámáját fogja előadni októberben a lakásszínházban. Hasonló ötletkavalkád keretében nyerhettünk bepillantást a 2015/2016-os évad darabjaiba. Monológok, miniinterjúk, dialógusok, filmbejátszások helyeztek bele bennünket egy-egy mű miliőjébe. A játékmester, Mihály Péter és a háziasszony, Nagy Kornélia mellett Besenczi Árpád igazgató, Sztarenki Pál művészeti vezető (úgyis mint színész és rendező) győzött meg arról, hogy a következő évad sűrű élményt kínál a színházba látogatóknak. A Makrancos hölgy, a Szecsuáni jólélek, a Doctor Herz nem  szorul  bemutatásra,  mindhármat  a  nagyszínpadon láthatja a közönség jövőre. Shakespeare vígjátékát Verebes István,  Bertold  Brechtét  Csiszár  Imre,  Müller  Péter Tolcsvay-László-Bródy János musicaljét Szerednyei Béla állítja színpadra. A  csütörtöki  tájékoztatón  részt  vevő  Verebes  István elmondta,  régóta  készül  a  Makrancos  hölgy megrendezésére,  s  örül,  hogy  igényes  darabkínálatú évadban teheti meg.

https://www.youtube.com/embed/AZfKc5xJjk8 

Csiszár Imre érdemes művész azt ígérte, ugyan játéknak kell majd felfognunk Brecht művét, de itt és most fog játszódni a történet. A házasságlevél, Kishont Ferenc, azaz Ephraim Kishon komédiája Besenczi Árpád felfogásában kerül színpadra, ő már játszotta és rendezte is a művet.

https://www.youtube.com/embed/XpB-ae7FJvo 

Vidovszky György rendezi Tasnádi István A hullám című színművét, mely fontos leckének ígérkezik magunkról. Az üveganya című tragikomédia szerepel még a nagyszínpadi repertoárban. Az ifjúsági bérletbe került a zalai származású szerző, Turbuly Lilla Nekünk nyolc című ősbemutatója és a Kövek című darab, míg a Tantermi deszka sorozat Péter című drámája ismét a fiatalok számára megkerülhetetlen kérdéseket boncolgat majd Madák Zsuzsannar rendezésében. Az évad első bemutatója október 9-én lesz, az utolsó márciusban. Borbély  Richárd a  következő évadban itt énekel nálunk. A Doctor Herzben  hallhatják  a  televíziós tehetségkutatóban  megismert fiatalembert,  aki  bizonyára  nem csak  szépséges  hangjával  és küllemével lopja be magát nem csak az  ifjú  leányok  szívébe.  Ez  a kellemesnek  ígérkező  momentum csak az egyik azok közül, melyek a Hevesi Sándor Színházban várják a következő évad nézőit. Lesz itt makrancos leány,  akit  nehéz  szerelembe  ejteni,  lesz  jólélek,  akit  viszont  túl  könnyű kihasználni.  Keresünk  házasságlevelet,  a  zenés  szívdoktorok  pedig  érzéseinket kutatják majd. Szóval lesz színház. Legyen benne élet.

Arany Horváth Zsuzsa

2015. április 09.

Zalai Hírlap online


Kapcsolódó oldalak: