Születésnapi gálaműsor: a 80 éves Egervári Klárát köszöntötték

A társulat jelenlegi és volt tagjainak zenés köszöntőműsora végén megilletődötten, de a 80 éves - Aase-díjas érdemes művész - színművésznő maga is dalra fakadt a színpadon. Végül együtt énekelte a fellépőkkel a védjegyének számító Jamaicai trombitás című számot, amit ma is fergeteges energiával képes előadni.

FullSizeRender 

Egervári Klára, sokak "Egérkéje" a megyeszékhelyi teátrum alapító és örökös tagja 1982-ben Ruszt József színházalapító rendező hívására érkezett Egerszegre, hogy részt vegyen a nagy vállalkozásban: a semmiből színházat építeni. Szombaton este nemcsak a jelenlegi társulat tagjai és vezetői (Besenczi Árpád, Sztarenki Pál, Stefán Gábor, Farkas Ignác, Debrei Zsuzsanna, Bot Gábor, Hertelendy Attila, Bellus Attila, Baj László, Urházy Gábor László, Kiss Szilvia, Mester Edit), de a régi kollégák (Tucsni András, Árendás József, Rátz Tibor, Faragó András Topy), valamint a város vezetése nevében Tolvaj Márta alpolgármester, a tisztelők közül Iványi Ildikó, a Színházbarátok Köre vezetője köszöntötte a művészt, ráadául videóüzenetek segítségével Forgács Péter, Fekete Gizi, Szalma Tamás, Nemcsák Károly, Mézes Violetta is jelen volt az esten. Ki-ki dalban, versben, prózában, vagy régi adomák felelevenítésével fejezte ki szeretetét.
Egervári Klára 1998-as nyugalomba vonulásáig szerepek garmadáját alakította a zalai színpadon, 1982 előtt pedig Pécsett, Veszprémben, Szolnokon, Kaposvárott játszott. A baranyai Vasas községben született művészt Szendrő József színész-rendező fedezte fel, a legszebb zenés alakításait kivételes erejű szoprán hangjának köszönheti. Jelenleg is a zalai megyeszékhelyen él, s bár egészsége nem a régi, sokszor találkozik tisztelőivel, s a kézimunkának és a kártyajáték szenvedélyének is hódol.

Arany Horváth Zsuzsa

2016. április 10.

Zalai Hírlap online


Kapcsolódó oldalak: