A Jó, a Rossz és a (Csúf) COLOS a Hevesiben

Vadnyugati táncbohózat a Pécsi Balett táncművészeivel

2016. május 21-én 19 órakor láthatják a nagyszínpadon két részben A Jó, a Rossz és a (Csúf) COLOS címmel Vidákovics Szláven rendezésében a Pécsi Nyári Színház táncbohózatát. Koreográfusa Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója.

  A_jo-_a_rossz_es_csuf_foto_1

Az alkotók az előadásról:

„Előadásunkkal a nagy klasszikus westernfilmek hangulatát felidézve szeretnénk megállítani az időt. A hamisítatlan vadnyugati hangulatot a nagy filmklasszikusok fülbemászó és jól ismert dallamai segítenek megteremteni. Célunk, hogy a mindennapjainkat jellemző őrületes tempót ellenpontozva, a klasszikus westernek nyugalmát, lassúságát és örök igazságait színpadra állítva kizökkentsük a nézőket a hétköznapok rohanásából, és elemeljük őket egy másik idősíkba. A nagy westernek világa, kliséivel, feszültséggel teli nyugalmával és vonzó romantikájával szinte adja magát, hogy táncszínpadon megjelenjen. Szeretnénk, ha mindazok a klasszikus értékek, melyek ezeknek a történeteknek az alappillérei: a barátság, a szerelem, a becsület és a hűség, előadásunk által reflektorfénybe kerülnének, és a nézők szívéig hatolnának.”

Fesztiváldíjak:
Zágrábi Nemzetközi Szatíra Fesztivál „A zsűri különdíja” 2015

III. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál „A legjobb koreográfia” díja 2014

 

a-jo-a-rossz-es-a-csuf-colos-original-70289 

 

 „Úgy érzem, ez egy jó belépő lehet a balett világába, hiszen egy könnyedebb darabról van szó, továbbá érdekes találkozása a tánc és a westernfilmek világának. Szuper kikapcsolódás, klasszikus értékekkel karöltve.”
Marsalkó Dávid (Halott Pénz)

Jegyek kaphatók 3000 és 2500 Ft-os áron színházunk szervezési osztályán. Egerszeg kártyával 20 % kedvezmény!

ALKOTÓK:

Dramaturg: Vidákovics Szláven – Vincze Balázs

Díszlet- és jelmeztervező: Kiss Julcsi

A koreográfus asszisztense: Vincze Brigitta

Koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas

Rendező: Vidákovics Szláven 

 

Táncolják a Pécsi Balett táncművészei:

A Jó: Keresztes Patrik

A Rossz: Molnár Zsolt

A Colos: Koncz Péter

Szerelmes lány: Ujvári Katalin

Valamint: Czebe Tünde Harangozó-díjas, Kócsy Mónika, Harka Máté, Kerekes Soma Lőrinc, Matola Dávid, Szabó Márton és Tuboly Szilárd

 

A Pécsi Horvát Színház előadása.