Peter előadás felnőtteknek Budapesten

A 21. századi Pán Péter-történetünket ismét Budapestre utaztatjuk. Ez alkalommal rendhagyó módon felnőtt résztvevőket várunk január 13-án 19 órakor a Jurányi Házba

PEZ_7497-Medium- 

Előadásunkat, a Tantermi Deszka ifjúsági programunk keretén belül elsősorban 14-19 éves fiatalok számára készítettük, ugyanakkor több alkalommal játszottuk főiskolás, egyetemista és felnőtt résztvevőkkel. Azt tapasztaltuk, hogy a kérdések, amelyeket előadásunk tematizál, illetve a játékok, amelyeket a program során kínálunk, felnőttek számára is igen izgalmasak. Várjuk a hunédzsereket, a harmincasokat, szülőket, pedagógusokat és persze minden érdeklődőt, akik kíváncsiak Peterre és Seholországra!

 

Az előadás hossza: 180 perc (egy szünettel)

Jegyár: 1500 Ft

 

Jegyek kaphatók a Jurányi Ház jegypénztárában és online:

http://juranyihaz.hu/jegyinfo/online-rendeles/

 

Bővebben az előadásról:

 

PETER
egy 21. századi Pán Péter-történet

színház és játék felnőtteknek 

Vannak élethelyzetek, amikor úgy érezzük, hogy megrekedtünk, bennragadtunk valamiben, és nem találunk kiutat. Ilyenkor akár egy mesehős példájából is erőt meríthetünk! Jöjjön Pán Péter, és irány Seholország!

 

PEZ_7179-Medium-

Pán Péter félig emberfiú, félig tündérfiú. Nem akar felnőtté válni. Tud repülni, Seholországban él, ahol a gyerekek nem nőnek fel soha.”

 

A Peter egy 21. századi Pán Péter-történet. Felnőtt egy generáció (Y), amelynek rettenetesen bizonytalan a jövőképe, és felnövekvőben van egy másik (Z generáció), amelynek fiataljai pár éven belül hasonló helyzetben fogják találni magukat. Ezek az „Én generációk”. Számos Y generációs fiatal ódzkodik a felnőttséggel együtt járó kötelességektől, a munkavállalástól, a felelősségvállalástól. Kerülik az elköteleződést, és a gyermeki örömeket részesítik előnyben. Ők a hunédzserek, akik inkább bennragadnak a mamahotel komfortos fogságában. Ez napjainkban tipikus európai jelenség. Kapunyitási pánik, Pán Péter-szindróma. Kik tehetnek erről? A fiatalok? A szüleik? A fogyasztó- és élményközpontú jelenre koncentráló és egyben infantilizáló média- és reklámipar? Ezekről a kérdésekről szeretnénk a játék során a résztvevőkkel közösen gondolkodni.

 

A huszonöt éves Peter nem találja a helyét a világban. Elköltözik a szüleitől. Jelenleg a bátyja lakásában tartózkodik. Átmenetileg. Amíg a testvére üzleti úton van New Yorkban. Úgy érzi, hogy pontosan erre van szüksége: egyedüllétre és egy kis időre. Kutatja az összefüggéseket, listákat ír arról, hogy mivel rendelkezik, mivel nem rendelkezik, milyen tárgyra van tulajdonképpen szüksége, miért volt annyira oda kiskorában, mik azok a dolgok, amelyek kiborítják. Megpróbál válaszokat keresni arra, hogy mi végre van a világon. Videóüzeneteket készít barátjának. Ezeken az üzeneteken keresztül ismerkedünk meg Peterrel, Peter családjával, „barátaival” és új kapcsolataival.

PETERproba

Felnőtt résztvevők mesealkotás közben

 

Hogyan képzeljük el?

A színházi előadást interaktív játékokkal szakítjuk meg, hogy a résztvevőkkel közösen gondolkodjunk azokról a kérdésekről, amelyeket a történet szereplője, Peter körüljár.

                                                                                                                                                                       A Peter alkotói

 

Alkotók: 

Peter szerepében: Mihály Péter 

Konzulensek: Cziboly Ádám, Bethlenfalvy Ádám (InSite Drama)

Rendezőasszisztens: Mikita Zsuzsanna Lilla

Rendező, foglalkozásvezető: Madák Zsuzsanna