Agatha Christie-regény színpadi változatát mutatják be Zalaegerszegen

Az évad utolsó bemutatójára készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata: a Tíz kicsi néger című Agatha Christie-regény színpadi változatát ...És már senki sem! címmel március 31-én mutatják be Sztarenki Pál rendezésében.

esmarsenkisem_1

A krimi színpadi változatát Agatha Christie maga készítette, az előadást - melyhez Máriás Zsolt komponált zenét - Galambos Attila fordításában láthatják a nézők Zalaegerszegen - mondta el Sztarenki Pál az MTI-nek.

Mint kiemelte, Agatha Christie regénye nyomán izgalmas, igazi szórakoztató előadás született. Az emberek - ha biztonságban érzik magukat - szívesen átélik az izgalmakat, a krimi pedig erre alkalmat és lehetőséget ad. A színpadi változatban a történet érdekes fordulatot vesz, így a végkifejlet azok számára is meglepetéssel szolgálhat, akik már ismerik a regényt - fogalmazott a rendező.

Hozzáfűzte: az angol írónő népszerűségét jelzi, hogy könyveiből a világon 2 milliárd 300 millió példány kelt el. "Lucrezia Borgia óta nem született nő, aki ennyit nyert volna gyilkosságokon" - idézte Winston Churchill egykori brit miniszterelnök híres mondását a rendező.

A klasszikus történetben tíz egymás számára ismeretlen ember érkezik a házigazda meghívására egy fényűző villába. A házigazdát sehol sem találják, mindeközben kiderül, hogy minden meghívott vendég múltjában van valami rejtegetnivaló. A felhőtlennek ígérkező vendégség rémálommá válik, hátborzongató események történnek - ismertette a történetet Sztarenki Pál.

A rendező hozzátette: reményeik szerint az ...És már senki sem! című krimi is azt igazolja majd, hogy érdemes megnézni a zalaegerszegi kőszínház előadásait.

Az Agatha Christie-történetben a szerepeket Besenczi Árpád, Balogh Tamás, Urházi Gábor László, Farkas Ignác, Kováts Dóra, Szakály Aurél, Ecsedi Erzsébet, Pap Lujza, Andics Tibor, Barsi Márton és Wellmann György játssza. A produkcióban Agatha Christie hangjaként részt vesz Egervári Klára Érdemes művész is.

A díszlettervező Szlávik István, a jelmeztervező pedig Cselényi Dóra.

MTI

2017. március 24.

webrádió.hu