Kihirdette 2020/21-es évadát a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

A zalaegerszegi Hevesi Sándor színház igazgatója, Besenczi Árpád Facebookon ismertette az új évaddal kapcsolatos terveiket, amely a műfaji sokszínűség jegyében született meg és hat nagyszínpadi előadást fog felvonultatni.

BeFunky-collage-3-1 

A teátrum vezetője szerint mindent megtesznek azért, hogy az egészségügyi helyzettől függően minél előbb és zökkenőmentesebben megkezdődhessen az alkotómunka, és elmondása alapján nem feledkeztek meg a járvány miatt elmaradt bérletes előadások pótlásáról sem. Műsoron marad a Sóska, sültkrumpli, a Vigyázat, csalók! utazódarab és a Csontketrec című Tantermi Deszka-előadás is.

Az ősz legelső bemutatója rögtön egy halhatatlan darab lesz, ugyanis október 9-én a Sose halunk meg kerül bemutatásra musicalként, Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével. Október 22-én egy hasonlóan közismert könnyed vígjátékot, Ray Cooney Kölcsönlakását állítja színpadra Besenczi Árpád, amelyet december 4-én Vajda Katalin Legyetek jók, ha tudtok című zenés játéka (amely Luigi Magni világhírű filmje alapján készült) követ Moravetz Levente adaptációjában.

A teátrum a következő évre is készül különlegességekkel, ugyanis a Trianoni békediktátum 100. évfordulójának emlékére Rákosi Viktor Elnémult harangok című darabját tűzik műsorra 2021 januárjában, amely a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor vezetésével valósul meg, míg A kőszívű ember fiai márciusban elmaradt premierjét 2021. március 12-én szeretnék megtartani a Jászai Mari-díjas Böhm György rendezésében. Az évad zárásaként Szakcsi Lakatos Béla és Cemer Géza alkotását, a Cigánykerék musicalt láthatják majd a nézők 2021. április 16-tól, amelyet a már említett Böhm György Bakó Gábor koreográfus segítségével tervez bemutatni.

Nem maradnak szellemi táplálék nélkül a fiatalok sem, hiszen a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a Lázár Ervin-program keretében szeptember 16-án hozza el nekik a Félőlény nevű zenés mesejátékot (Farkas Ignác rendezésében), míg a második félévben egy mesemusicallel készülnek, Fekete István Vukjából Tompagábor Kornél varázsol előadást 2021 februárjában. A stúdiószínpadot Mihály Péter készül belakni a zalai származású Szálinger Balázs színműve, a Becsvölgye feldolgozásával.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház bemutatói:

Békés Pál: A Félőlény (zenés mesejáték, rendező: Farkas Ignác, bemutató: szeptember 16.)
Dés-Nemes-Koltai-Nógrádi: Sose halunk meg (musical, rendező: Koltai Róbert, bemutató: október 9.)
Ray Cooney: Kölcsönlakás (vígjáték, rendező: Besenczi Árpád, bemutató: október 22.)
Vajda Katalin: Legyetek jók, ha tudtok (zenés játék, rendező: Moravetz Levente, bemutató: december 4.)
Rákosi Viktor: Elnémult harangok (színmű, rendező: Szilágyi Tibor, bemutató: 2021. január)
Fekete István: Vuk (mesemusical, rendező: Tompagábor Kornél, bemutató: 2021. február)
Jókai Mór: A kőszívű ember fiai (színmű, rendező: Böhm György, bemutató: 2021. március 12.)
Szakcsi Lakatos Béla-Csemer Géza: Cigánykerék (musical, rendező: Böhm György, bemutató: 2021. április 16.)
Szálinger Balázs: Becsvölgye (színmű, rendező: Mihályfi Péter)

Kiemelt kép: Besenczi Árpád (fotó: Hevesi Sándor Színház), Koltai Róbert (fotó: bpmagazin), Szilágyi Tibor (fotó: sFilm.hu)

Szabó Dániel

2020. április 24.

Deszkavízió