Beáta cipőjét gyakran felölti

Kovács Virág színművész a Terminátor és a Cserebogár díjat is elnyerte az egerszegi színházban.

boi-46- 

Terminátor díj, Cserebogár díj egyszerre ugyanannak a színésznek? A Hevesi Sándor Színház novemberben zárult szezonja furcsaságával ezt a meglepetést is elhozta: Kovács Virág nyerte el mindkettőt, mivel a legígéretesebb ifjú művész egyben a legtöbbet játszó is lehetett 2020–2021-ben.

- Középső gyerek vagyok, lehet, hogy nem véletlenül lettem színész - mondja a törékeny alkatú, bársonyos hangú, kék szemű fiatal teremtés, amikor a zalaegerszegi színház díjai kapcsán beszélgetésre kérem. - Nővérem és húgom is van, zalaegerszegi a családunk - teszi hozzá. 

 

- Hogyan vezetett az út a színi pályára? 

 

- A zalaegerszegi Eötvös- iskolába jártam, s 2010 környékén szerepeltem a Zegasztárban, ahol Máriás Zsolt, a Hevesi Sándor Színház zenei vezetője zsűrizett. Ő hívta fel a figyelmemet arra, hogy a színház gyerek szereplőket keres a Twist Olivér musicalhez, ha van kedvem, jelentkezzek. Látott bennem fantáziát. Bejöttem a színházba, felmentem a színpadra, fények, zene, nézőtér, kész volt, beindult bennem a szerelem mindez iránt. A középiskolát már Pécsett végeztem a művészeti iskola dráma tagozatán, onnan pedig a budapesti Bánfalvi-stúdióba kerültem. Szerencsésen alakult az elhelyezkedés, mert amikor végeztem Pesten, itt, Egerszegen éppen volt hely, fel is vettek. 

A teljes cikk IDE kattintva elolvasható! 

2021. december 16.

Zalai Hírlap