Hevesi Sándor Színház: több mint 800 érdeklődő a kulisszák mögött

Az évadnyitó színházi forgatag keretében több mint 800 érdeklődőt fogadtak pénteki kulisszajáró programjukon a Hevesi Sándor Színház társulatának tagjai.

A látogatók délelőtt szemügyre vehették a teátrum épületének minden zegzugát, sőt, Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című mesejátékának próbájába is belenézhettek. A program sikerét mutatja, hogy noha előzetesen három művész kalauzolt volna három csoportot, az igényeknek megfelelően tizenkét csapatot vezettek végül körbe az együttes tagjai. Az érdeklődőket jelmezkiállítás is várta, volt mód ruhapróbára.

- A színház a közönségért van. Az a jó, ha telt ház van, átélhető színházat szeretnénk - köszöntötte aztán a közönséget a rendezvény délutáni folytatásában Besenczi Árpád igazgató.

A direktor szólt az Ádámok és Évák iskolaszínházi projektről is, melynek sorsolását szintén pénteken tartották: tizenkét középiskola képviselői és színházi mentorai számára derült ki, Madách Imre Az ember tragédiája című művéből melyik színt állíthatják színpadra az elkövetkező hónapokban. A közös bemutatót jövő év elején tartják.

- A gyerekek közül néhányan a tizennegyedik színt, az eszkimó-jelenetet szerették volna, de ez is nagyon jó - említette Kiss Marianna, az egerszegi Csány-középiskola szabadidő-szervezője. A hatodik, római szín lett végül az övéké, segítőjük pedig Madák Zsuzsanna dramaturg lesz. Az eszkimójelenettel a nagykanizsai piarista gimnázium tanulói foglalkozhatnak, Mihály Péter színművész szegődik majd hozzájuk társnak, aki szeretné, ha nem csak névleges lenne az együttműködés, hanem valóban közös munka kezdődne. Annál is inkább, tette hozzá, mivel szó van róla, hogy az intézmény drámatagozatán a jövőben a teátrum művészei - köztük Mihály Péter is - tanítanának.

Az évadnyitó forgatag keretében a legifjabbakat a Dorci és a Fülesek formáció szórakoztatta, de sok más produkció mellett az együttes régi és új tagjai ugyancsak színpadra léptek.

 

Forrás: http://zalaihirlap.hu/kultura_oktatas-kultura/20100911_a_szinhaz_a_nezokert_van

Szerző: Péter Gyöngyi


Kapcsolódó oldalak: