Ötven tehetséges fiatal közül kettő zalai kötődésű

Két zalai kötődésű fiatal is bekerült a La femme magazin 30 éven aluli tehetségeket felkaroló programjába.Székely Szilveszter és Madák Zsuzsa

Összesen 1373 jelölt neve merült fel, közülük rangos szakmai zsűri választotta ki azt az ötvenet, akinek nevét pénteken hozták nyilvánosságra Budapesten, gálaest keretében. Köztük van a kustánszegi származású Székely Szilveszter táncművész, és Madák Zsuzsa, a Hevesi Sándor Színház dramaturgja, színésze, rendezője is.

A program keretében a kiválasztott tehetségek érvényesülését fél éven át avatott mentorok segítik. Köztük olyanok, mint Miklósa Erika operaénekes, Navracsics Tibor politológus, vagy Gerendai Károly fesztiválszervező. Székely Szilveszternek Bozsik Yvette, Madák Zsuzsának pedig Enyedi Ildikó filmrendező nyújt támogatást.

Székely Szilveszter táncos pályafutását évek óta nyomon követi a Zalai Hírlap. Legutóbb arról számolhattunk be, hogy csupa ötössel államvizsgázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán, ráadásul folyamatos fellépések, munka mellett, hiszen immár negyedik éve állandó meghívott tagja a Kossuth-díjas Bozsik Yvette társulatának.

– A Magyar Táncművészek Szövetségének ügyvezető titkára, Szalay Tamás jelölt, már ezt is nagy megtiszteltetésnek éreztem – mondja az előzményekről. S hogy mit remél a programtól?

– Színházi területen az ismertség kulcskérdés, és már most tapasztaljuk, hogy sok segítséget kínálnak ennek eléréséhez. Számomra ez azért fontos, mert így népszerűsíthetem a vesszőparipámat, a versenytáncosok balett alapokkal való felvértezését.

Szilveszter e témából írta szakdolgozatát, amelynek lényegét előadta a III. Nemzetközi Tánctudományi Konferencián, s a Tánctudományi Közlemények szakmai folyóirat számára már második tanulmányát írja e témában.

A színpadi munkát is folytatja, hamarosan a Sztravinszkij zenéjére készült Tavaszi áldozat című előadásban lép fel, majd a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Hét boszorka van című produkcióban, amit a nyáron Keszthelyre is elhoznak.

– A színházi dolgozók szakszervezetének lapjában találkoztunk a felhívással, engem Sztarenki Pál, a színház művészeti vezetője nevezett - mondta Madák Zsuzsa, aki Oláh Dezső zongoraművésszel közösen jazz produkcióval lépett fel a péntek esti gálán. – Az együttműködést tartom a program nagy értékének. Enyedi Ildikóval a következő évadbeli beavató színházi produkción dolgozom majd. Szeretnénk, ha dokumentumfilm készülhetne a diákoknak szóló programból, hogy országos nyilvánosságot kaphasson a színházi látogatóvá nevelési projektünk.

Magyar Hajnalka

 

Zalai Hírlap online