Besenczi Árpád Zalai Príma Díjas !

A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) Zala Megyei Szervezete nyolcadik alkalommal adományozott Zalai Prima Díjat a megyénkben – különböző ágazatokban – végzett magas színvonalú, megbecsülést élvező, értékteremtő munka elismeréseként.PEZ_4454_resize3_800x600

A zalaegerszegi teátrumban rendezett péntek esti díjátadó gálán Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor színház igazgatója, Farkas Ferenc szobrászművész és a Nagykanizsai Fúvószenekar – amelyet Tatár Csaba karnagy képviselt – kapta meg a Zalai Prima Díjat a VOSZ bizottságának döntése alapján. Az ünnepségen továbbá közönségdíjban részesült ifj. Horváth Károly népzenész. A gála szónokai közül többen is a díjazottak különleges teljesítményét és a zalai szellemi, kulturális, illetve gazdasági élet képviselőinek eredményeit méltatták.

A Zalai Prima Díjra (amelyet az országos Prima Primissima Díj mintájára hirdet meg a VOSZ megyei szervezete) ezúttal is 10 kategóriában jelöltek arra érdemes személyeket, illetve csoportokat a feladatra felkért szervezetek. A három zalai prima 1-1 millió forint jutalomban is részesül, míg a közönségdíjas értékes ajándékot kap. A közönségdíjat ezúttal is az a jelölt nyerte el, aki a zaol.hu-n és a nyomtatott lapban megjelentetett szavazólapokon, valamint az sms-voksoláson összesítve a legtöbb szavazatot kapta. Ez utóbbi megmérettetésen olvasóink összesen 6414 voksot adtak le, amelyekből a legtöbbet (1656-ot) ifj Horváth Károly szerzett meg.

A díjátadó gálán elsőként Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, hangsúlyozva, hogy feltétlenül meg kell ismernie a szélesebb közönségnek is a díjazottak értékes tevékenységét. Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere szintén a kiemelkedő zalai teljesítményeket, egyebek közt a helyi vállalkozásokat méltatta.

A gálán először a 2012-ben Zalai Prima Díjjal kitüntetett Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar adott műsort, majd további díjazottak fellépése, valamint a színház művészeinek produkciója kínált élményt. A 10 jelöltet (egyszersmind díjazottat) pedig kisfilmekkel mutatták be a közönségnek. A díjátadásokat és előadásokat követően zalai vállalkozások munkáját ismerte el oklevél adományozásával a VOSZ megyei szervezete.

Horváth A. Attila

Zalai Hírlaponline

2013. október 19.