Kész a jövő évad terve a Hevesi Sándor Színházban - 7 bemutatót tartanak

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata a következő, 2014-2015-es évadban hét új produkciót tűz műsorra; lesz ősbemutató, kortárs dráma, musical, gyermek- és ifjúsági darab, valamint a közönség kívánságára műsorra kerül egy népszerű operett is.hevesi_sandor_szinhaz

A város elégedett a színház tevékenységével, kiváló minőségű művészeti munka folyik az intézményben, amit a közönség bizalma, szeretet is igazol - fogalmazott Zalaegerszeg polgármestere szerdán sajtótájékoztatón. Gyutai Csaba kiemelte, hogy a színház működése biztosított, a város immár egyedüli fenntartóként a következő évadban is biztosítani tudja a művészeti intézmény működését.

Besenczi Árpád igazgató elmondta, hogy a következő évad ősbemutatóval kezdődik: Nógrádi Gábor Az anyu én vagyok című komédiáját szeptember 15-én mutatják be Farkas Ignác rendezésében. A nagyszínpadi premierek sorában ezt követi az októberben bemutatandó Kölyök című musical, Pozsgai Zsolt műve, majd A miniszter félrelép című bohózatot láthatja a közönség, november végén pedig a Kean, a színész című komédiát tűzik műsorra.

Besenczi beszélt arról is, hogy az elmúlt évben megfogalmazódott a közönség részéről, hogy a repertoárban operettre is szükség lenne. A választásuk idén Zerkovitz Béla-Szilágyi László Csókos asszony című operettjére esett, a kortárs magyar darabok közül pedig Tasnádi István Közellenség című drámáját mutatják be 2015 áprilisában. Az évad Tamási Áron Csalóka szivárvány című színművével fejeződik be.

Forrás: MTI

2014. március 26.

szinhaz.hu