Hét új produkció a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

A Hevesi Sándor Színház 2014/2015-ös műsortervéről Besenczi Árpád igazgató szólt szerdán. A jelen lévő Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a fenntartó önkormányzat nevében fejezte ki elismerését a teátrum művészeti teljesítményéért.image01_resize2_580x300

Az idei sikerek közül a következő évadban is láthatjuk a házi színpadon az Üveganya és a Vaknyugat című, mély érzelmeket kiváltó drámát. (Előbbi a debreceni Deszkafesztiválon szerepelt sikerrel hétfőn.) Folytatódik a Lakásszínház a Shirley Valentine monodrámával, a fiatalokat megszólító Tantermi Deszka pedig a Cyber Cyranót, a Csak Rómeót és a Kebab-ot tartja műsoron.

A nagyszínpadon Nógrádi Gábor Az anyu én vagyok című komédiájának ősbemutatója szeptemberi premierrel lesz látható, Pozsgai Zsolt A kölyök című musicalje Hertelendy Attila főszereplésével októberben, a Miniszter félrelép Besenczi rendezésében szintén októberben debütál. A Shakespeare-korabeli Kean, a színész Farkas Ignác színművész lesz, novembertől fogjuk látni a Sartre-Dumas komédiát. Az operett műfaját a Csókos asszony képviseli januártól, a kortárs drámát Tasnádi István Közellensége. Tamási Áron Csalóka szivárvány című misztikus, lírai darabját áprilisban tűzi műsorra a Hevesi. A Lakásszínházban az „Asszony a fronton" monodráma vár bennünket Czegő Teréz előadásában, a Tantermi Deszka pedig a dán Janne Teller Semmi című színművét mutatja be.

A színházhoz két új fiatal tagként csatlakozik: Kátai Kinga és Nagy Péter János. Mindkettőjüket láthatta már a közönség az idei darabokban is.

Arany Horváth Zsuzsa

2014. március 26.

Zalai Hírlap online