Évadnyitó a Hevesi-színházban: musical, bohózat és bűbájkomédia is lesz a nagyszínpadon

Hétfőn tartotta évadnyitó társulati ülését a Hevesi Sándor Színház, s délután már az olvasópróbára is sor került az októberben színre kerülő Kölyök című musicalből.

untitled-7428


Az összejövetelt megelőzően a művészbejárónál elhelyezett faliújság környéke volt a színház legforgalmasabb pontja, hiszen itt volt kifüggesztve az új évad darabjainak szereposztása. A társulat tagjai most szemebsültek vele, kire milyen feladat vár a hét nagyszínpadi bemutató színrevitelében.

Az évadnyitón Besenczi Árpád direktor hivatalosan is bejelentette, a következő öt évben is ő irányítja a színházat, szavait taps és ováció fogadta. Ami a munka tartalmi pilléreit illeti, úgy fogalmazott, az első öt esztendő az útkeresés időszaka volt, a második pedig a kiteljesedésé kell hogy legyen. Ehhez őszinte és nyílt légkörre van szükség, amelyben nem csak hajnali 2-kor lehet véleményt mondani a klubban, hanem fényes nappal is, a próbák szünetében. Ahhoz, hogy a társulat esténként képes legyen megfelelni a nézők elvárásainak, hogy működjön az egész színházi gépezet, mindenki munkájára nagy szükség van. Nem is kíván változtatni a csapaton, e gárdával akar dolgozni a jövőben is. A színház a portásnál kezdődik, az ő megbecsült munkája is építi az egészet, s hozzájárul ahhoz a képhez, amit egy kulturális intézménynek sugároznia kell.

Az elvárások tehát adottak, a türelmi időszak minden tekintetben lejárt – hangsúlyozta.

Bejelentette: szeptember 6-án, Vigh László országgyűlési képviselő meghívásának eleget téve Felsőrajkra látogat a társulat a közönségkapcsolatok ápolása jegyében, szeptember 13-án pedig immár 5. alkalommal rendezik meg az Évadnyitó forgatagot. Kinyitják a teátrum kapuit, az érdeklődők ruhákat próbálhatnak a jelmeztárban, a téren pedig koncert és gyerekműsor várja a nagyérdeműt.

A társulati ülésen adták át a törzsgárda tagsággal járó elismeréseket is, a 30 éves közalkalmazotti jogviszonyt honoráló kitüntetést többek között Salamon Emőke művészeti titkár és Tompagábor Kornél rendező is átvehette.

Az évad szeptember 25-én ősbemutatóval kezdődik, Nógrádi Gábor Az anyu én vagyok! című bűbájkomédiáját láthatja az ifjúság Farkas Ignác rendezésében. Október 3. a következő dátum, amikor A kölyök című musical kerül színre. Nagy Tibor – Bradányi Iván – Pozsgai Zsolt szerzőhármasa Charlie Chaplin filmjének történetét dolgozta színpadra. Még októberben érkezik A miniszter félrelép című bohózat Besenczi Árpád rendezésében, az évad folytatásában pedig komédia, operett (Csókos asszony), sőt, zenés uszítás is élményt kínál a publikumnak. Több korábbi darab műsoron marad.

Magyar Hajnalka 

2014. augusztus 25.

Zalai Hírlap online