A kultúra támogatásáért - elkezdődött a bérletvásárlás a Hevesi Sándor Színházban

Már árusítják a 2023/24-es évad bérleteit a Hevesi Sándor Színházban. A Szervezési Osztály jegypénztára hétköznapokon várja a színházi kultúra iránt érdeklődőket. Immár a hagyományokhoz híven, az elsők között vásárolta meg a bérleteket Vigh László országgyűlési képviselő, aki ezzel is támogatja az intézményt.

355_9005_vl-berletet-vasarol-7 

A megye elöljárója évtizedek óta rendszeres látogatója a teátrumnak. Ha teheti minden előadáson részt vesz. Mint mondja, a Hevesi Sándor Színház a kultúra zászlóshajója a megyeszékhelyen.

Kiváló társulatunk van, nagyon jó darabokat mutatnak be és fontos, hogy felhívjam nemcsak Zalaegerszeg, hanem Zala megye polgárait, hiszen vagyunk több mint 250 ezren, hogy fontos, hogy bérletet vásároljanak, jegyet vegyenek egy-egy előadásra. A gyerekeket behozzuk, a fiatalokat, az általános és középiskolásokat, hiszen megszerettetjük velük ezt a kultúrát. A kultúra tanít, nevel, nagyon sok pluszt tud adni.

- fogalmazott Vigh László, országgyűlési képviselő.

Sorra érkeznek a színházlátogatók az értékesítés helyszínére. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt években nagymértékben csökkent a látogatók száma, ám a tavalyi év már bizakodásra ad okot.

– fogalmazott Besenczi Árpád.

A színházigazgató elmondta: konstruktív, előremutató és jó a kapcsolat a város és a megye vezetőivel. Ez nagy segítség az intézménynek, ám fontos az is, hogy jó minőségű és közönségcsalogató előadásokat állítsanak színpadra.

Az emberek valahogy mégis csak szeretnének kikapcsolódni, szeretnének élő színházat látni és ez nem pótolható a filmmel, a mozival. Én azt hiszem, hogy a színháznak ez is a feladata, hogy olyan élményt nyújtson, amit nem tud más média nyújtani. Mi ennek megfelelően próbálunk olyan darabokat, és előadásokat létrehozni ami egy széles nézői réteget megérint. Ebben az évben is a klasszikus világirodalmi remekműtől kezdve, tehát a Molière Tartuffe-jén keresztül, magyar klasszikusok, az Indul a bakterház, a Három sárkány Hunyaditól, amelyben Rékasi Károly, országosan ismert színészkollega fog játszani.

- mondta el portálunknak Besenczi Árpád, színházigazgató.

Emellett még broadway-musicallel, kortárs francia vígjátékkal, valamint magyar darabbal szintén készülnek. A színes palettát a tantermi deszka teszi teljessé, mellyel az ifjúságot célozzák. Két előadás egy úgynevezett roadshow-ra indul. A megye több iskolájában bemutatják a fiataloknak szánt darabokat.

2023. augusztus 30.

Egerszegi Hírek