Meseregény és regénymese

Úgy tanultuk, hogy a költők életrajzához a születési dátum mellett egy másik évszám is elengedhetetlenül hozzátartozik, más szóval, csak a halott indián a jó indián. A Varró Dániel verses regényéből készült előadás azonban nem csak a mesét, hanem megírásának történetét, és így a fiatal kortárs költő színpadi alteregóját is elénk állítja.

Túl a Maszat-hegyen: jövőre a színházban

Dalban és prózában is él minden szó- és rímjáték, szórakoztató családi előadás született a Hevesi Sándor Színházban a Túl a Maszat-hegyen című zenés-veses minekmondjákból.

Maszat hegy a Hevesiben

Zalaegerszeg - Mese a jóról és a rosszról, a pacáról meg a tisztaságról, a mértéktelenségről és a teljes elutasításról - dióhéjban ez Presser Gábor, Varró Dániel és Teslár Ákos zenés-verses mesejátéka - a szerzők megfogalmazásában "minekmondják - vagy is a történet, ami arról szól: mi is van Túl a Maszat-hegyen. A darabot először a kolozsvári magyar színházban mutatták be, 2006-ban - tavaly év vége óta pedig nagy sikerrel játsszák a Pesti Színházban. Zalaegerszegen Bal József rendezésében láthatja a közönség, szombaton.