Negyvenegy éve a színházi jelmezek között

A mondás úgy tartja, nem a ruha teszi az embert. Azért néha mintha mégis más karaktert adna. Farsang idején gondoltam, olyan riportalanyt keresek, aki nemcsak ilyenkor, hanem egész évben átváltoztat másokat az öltözék segítségével. Szőke Julianna, a Hevesi Sándor Színház jelmeztárvezetője 41 éve öltözteti a színészeket, vezeti a jelmezraktárt és asszisztensként segíti a rendezők munkáját.

julika_szoke 

Olvasópróba Becsvölgyén – Premierre készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

Premierre készül a Hevesi Sándor Színház társulata: Szálinger Balázs Becsvölgye című darabját március 8-án mutatják be Zalaegerszegen. A történet a címadó göcseji faluban játszódik, ennek jegyében az első, rendhagyó olvasópróbát is ezen a településen tartották.

 becsvolgye-olvasoproba-4

Sose így akarjuk, sajnos mégis...

Elkezdődtek a Tantermi Deszka zalaegerszegi színházi sorozat új darabjának próbái

screenshot-www.zaol.hu-2023.11.30-08_23_58 

Csokiszeletek a Hevesi Sándor Színház 40 évéhez

Szerdán délután ismerkedhetett meg a közönség Nászta Katalin író, költő, színművész Csokiszeletek - 40 éves a Hevesi Sándor Színház című interjú- és kritikakötetével, mely a zalaegerszegi teátrum jubileuma alkalmából a Pannon Tükör Könyvek sorozatban látott napvilágot. A színház nézőtéri büféjében dr. Besenczi Árpád igazgató és Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, a bemutatón a színművészek közül Bellus Attila, Czegő Teréz, Farkas Ignác, Kiss Ernő és Pap Lujza működött közre.

screenshot-www.zaol.hu-2023.11.24-09_13_13 

Besenczi Árpád maradandó sérülést szenvedett előadás közben

Az Indul a bakterház előadás péntek este félbeszakadt, mert Besenczi Árpádnak, aki a baktert játssza a darabban, jobb gyűrűsujja megsérült. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatóját még az éjszaka megműtötték a helyi Szent Rafael Kórházban, de nem sikerült visszavarrni a leszakadt, eléggé megroncsolódott ujjdarabját. Szerkesztőségünk telefonon érdeklődött a történtek és főként hogyléte felől.

zs59 

Negyven éve nyílt meg a Hevesi Sándor Színház Zalaegerszegen

A színház együtt él, együtt lélegzik a társadalommal, millió szállal kötődnek egymáshoz, olyanok együtt, mint az idegrendszer, reagálnak és hatnak egymásra – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára vasárnap Zalaegerszegen.

652cb303d7d9897c1f7906e6 

Az emberismeretemből építkezem - Beszélgetés Ecsedi Erzsébettel

Idén Ecsedi Erzsébet, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház örökös tagja kapja a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját. A két határon túli díjazott (Senkálszky Endre és Csíky András) mellett ő az első olyan, magyarországi művész, aki egy vidéki színházakban végigjátszott pálya elismeréseként kapja meg a díjat. A Tisza mellől Budapestre, majd onnan az ország másik végébe vezető életpályájáról beszélgettünk. A díjazottat Turbuly Lilla kérdezte.

Foto-Ecsi-Matola-Norbert 

2023. évi Príma Díj

Mihály Péter a 2023. évi Príma Díj jelöltjei között Magyar színház-, film és táncművészet kategóriában! Kérjük szavazatukkal támogassák színházunk művészét!

Mihaly-Peter 

Ecsedi Erzsébet színművész életműdíjat kapott

A Színházi Kritikusok Céhe idén 44. alkalommal adta át a Színikritikusok díját, amellyel a 2022/2023-as évad kiemelkedő színházi teljesítményeit ismerték el. A díjátadó gálát szeptember 17-én tartották a Katona József Színházban. 2023-ban az életműdíjat Ecsedi Erzsébet színművész kapta.

Ecsi2023din 

Évadnyitó a Hevesi Sándor Színházban

A Hevesi Sándor Színház a hétfői évadnyitó társulati üléssel megkezdte a 2023/2024-es évadot, amely 6 nagyszínpadi bemutatóval, a Tantermi Deszka és a Lázár Ervin programba válogatott darabokkal várja a közönségét. A teátrum október 15-én gálaesttel ünnepli alapítása 40. évfordulóját.

PEZ_9691 

A kultúra támogatásáért - elkezdődött a bérletvásárlás a Hevesi Sándor Színházban

Már árusítják a 2023/24-es évad bérleteit a Hevesi Sándor Színházban. A Szervezési Osztály jegypénztára hétköznapokon várja a színházi kultúra iránt érdeklődőket. Immár a hagyományokhoz híven, az elsők között vásárolta meg a bérleteket Vigh László országgyűlési képviselő, aki ezzel is támogatja az intézményt.

355_9005_vl-berletet-vasarol-7 

A kultúra támogatásáért - elkezdődött a bérletvásárlás a Hevesi Sándor Színházban

Már árusítják a 2023/24-es évad bérleteit a Hevesi Sándor Színházban. A Szervezési Osztály jegypénztára hétköznapokon várja a színházi kultúra iránt érdeklődőket. Immár a hagyományokhoz híven, az elsők között vásárolta meg a bérleteket Vigh László országgyűlési képviselő, aki ezzel is támogatja az intézményt.

355_9005_vl-berletet-vasarol-7 

Beszélgetés Támadi Anita színművésszel

A Hevesi Sándor Színház berkein belül az utóbbi években jelentős fiatalítást történ. Pályakezdő színművészek próbálgatják itt a szárnyaikat, egyre több lehetőséget kapva és egyre nagyobb sikert aratva.

tamadi_anita_1 

Évadzáró a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

A Tanú, a Vágy villamosa, a Herkules, A Noszty fiú esete..., a Kőműves Kelemen, a Tanulmány a nőkről és a Volt egy seregünk című színművek 163 előadását 47 481 néző tekintette meg a 2022/2023-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

Evaddij2023 

Az év színésze díjat elsőként Ticz András kapta

Az öt jelöltre összesen több mint 2000 szavazat érkezett, ebből 662-et Ticz András színművészre adtak le a voksolásban részt vevők. A Mediaworks oklevelét, plakettjét és az ajándékot a főszerkesztő Horváth A. Attila megbízásából Arany Horváth Zsuzsa újságíró adta át az évadzáró társulati ülésen.

Ticz2023 

"Aki nem tud kiszolgálni, menjen el vendégnek!"

Hétfőn, már reggel nagyüzembe csöppenek a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház jegyirodájában, ahol egymást érik kéréseikkel a betérők.

szervi