Gyászjelentés

Fájó szívvel tudatjuk, hogy a Hevesi Sándor Színház öltöztetője, Mester
Ferencné Judit  58 éves korában, 2023. január 10-én elhunyt.
2002 óta volt színházunk tagja, emlékét megőrizve osztozunk a család
gyászában.

juditka_Snapseed 

Kiss Csaba rendezi A vágy villamosa című drámát a Hevesi Sándor Színházban

A 2022/2023-as évad újabb bemutatójára készül a Hevesi Sándor Színház. Az amerikai Tennesse Williams világhírű és gyakran játszott színművét, A vágy villamosa című drámát viszik színre Kiss Csaba Jászai- és József Attila-díjas író, rendező vezetésével. A premier december 16-án, pénteken este hét órakor kezdődik.

desire-87- 

Az élet nem habostorta, Pelikán

Pénteken este hét órakor a félmúlttól nevetve szabaduló szatíra költözik a Hevesi Sándor Színház színpadára. Az 1969-ben Bacsó Péter rendező által forgatott, majd egy évtizedig betiltott A tanú című filmből Hamvai Kornél készített színpadi átiratot 2012-ben a Thália Színház számára, Zalaegerszegen Böhm György rendezésében láthatja a közönség.

tanu-87- 

Pelikánnak fekete autó kell! - Kellékautót keres a Hevesi Sándor Színház A tanú című előadáshoz

A gátőr nagy bajban van. „Fogalmam sincs, hogy jutok el Virág elvtárshoz, pedig életbe vágó, nem tudnának nekem egy fekete Pobedát, Warsawát, vagy Volgát szerezni?”, fordult lapunkhoz kétségbeesve Pelikán József gátőr.

pobeda 

Díjeső, új örökös tagok és vers Czegő Teréznek

A nehéz helyzetben is profin és alázattal állt a munkához a társulat, amiért köszönet jár – fogalmazott a Hevesi Sándor Színház évadzáró ülésén az igazgató. Dr. Besenczi Árpád arra utalt, hogy a 2021/22-es szezon első felét még meghatározta a koronavírus-járvány. A valódi évad csak november 7-én kezdődhetett el, új előadásként ekkor mutatták be az Érettségit.

szinhaz_evadzaro_2 

Nyitott Fesztivál az EgerszegFeszten

Besenczi Árpád, a zalaegerszegi teátrum igazgatója elmondta: a korábbi fesztiválokhoz is mindig kapcsolódott valamiképpen a színház annak jegyében, hogy az intézmény ne egy megközelíthetetlen elefántcsonttorony legyen. Most újra kinyitják a színházat, a társművészeteket is befogadják: könyvbemutatót és Buday Mihály festőművésszel performanszot is tartanak.

besifotoLegyetek szeretettel! Mihály Péter főszerepet játszik a Boldog Brenner János életét bemutató filmben!

A körmendi születésű Mihály Péter játssza az egyik főszerepet a Legyetek szeretettel! című, Boldog Brenner János életét bemutató filmben. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színésze Palotás Dénes szentgotthárdi rendőrfőnököt alakítja a sorozatban, akinek személye valós, neve kitalált. Ő vezette a Brenner-ügy gyilkossági nyomozását.

Színház az egész világ - Beszélgetés Köves Marcellel a Színházi világnap alkalmából

Március 27. a Színház Világnapja. Célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet fontosságára és tisztelegjen a színészek, színházi dolgozók előtt. Ennek kapcsán a Hevesi Sándor Színház hangosítótár-vezetőjével, Köves Marcellal beszélgettünk.

koves-marci 

Hat nagyszínpadi produkciót mutat be a jövő évadban a Hevesi Sándor Színház

Hat nagyszínpadi produkcióval és egy ifjúsági előadással készül a 2022/2023-as évadra a Hevesi Sándor Színház társulata – közölte Besenczi Árpád színházigazgató a következő évadról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Besi2223 

Premier: A király beszéde című színmű pénteken az egerszegi Hevesi-színház színpadán

Hogyan lehet betartani a királyi fenséggel való érintkezéskor elvárt magatartási szabályokat, amikor egy herceg dadogását kell orvosolni? Miként lesz két egészen eltérő világot képviselő férfiból az egymásrautaltság élménye révén barát? Elfogadható, megérthető a tőlünk idegen szemlélet, nézőpont?

kir-19- 

Premier az egerszegi Hevesi-színházban: A fejedelem főszerepében Bot Gábor

Az Isten pénze, a Szent Péter esernyője, a Legyetek jók, ha tudtok, a Zrínyi 1566 után A fejedelem című musicalt állítja színpadra a Hevesi Sándor Színházban Moravetz Levente rendező, író, színművész, producer. Őt kérdeztük a pénteki premier közeledtén.

feg-34- 

Beáta cipőjét gyakran felölti

Kovács Virág színművész a Terminátor és a Cserebogár díjat is elnyerte az egerszegi színházban.

boi-46- 

ÉRETTSÉGI - új premierrel várja a közönségét a Hevesi Sándor Színház

Fodor László Érettségi című vígjátékát viszi színre a Hevesi Sándor Színház, a bemutató előadás pénteken este lesz. A darabot Farkas Ignác Jászai-díjas színművész, a társulat vezető művésze rendezi.

Erettzaol 

Rendhagyó társulati ülés díjátadásokkal

Rendhagyó módon évadzáró- és évadnyitó társulati ülést is tartott egy időben a Hevesi Sándor Színház vezetése. A furcsa helyzetet a járvány szülte, hiszen a tavalyi évadod csak most sikerült lezárnia a társulatnak, a befejezéssel viszont egy új is kezdődik.

szinhaz_dijazottak_1 

Czegő Teréz Aranydiplomás

Az idén nyáron vehette át Aranydiplomáját a Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetemen Czegő Teréz, aki immár 51 éve járja a színészi pálya útjait. Valójában már tavaly érdemesült a jubileumi elismerésre, de csak az idén tudták átadni a címet.

czego_terez_foto 

Jeltelen sír

Augusztus 31-én mutatta be a Hevesi Sándor Színház Bozó László zeneszerző és Moravetz Levente rendező-színművész Volt egy seregünk című zenés darabját, amely főhajtás a második világháború magyar katonái, azon belül a Don-kanyarban elszenvedett vereség hősi áldozatai és családjai előtt.

0428798PEZ1126