Szerepcserés támadás

A színlapon olvasható műfaji meghatározás sejteti a nézővel, hogy a zalaegerszegi teátrum Szüle Mihály-Harmath Imre-Walter László darabjával a könnyed szórakozásra vágyókat célozza meg a 2021/2022-es színházi évad utolsó darabjával.

eb-34-Medium- 

A színdarab cselekményét a régi filmek rajongói ismerhetik az 1942-ben forgatott Latabár Kálmán főszereplésével vászonra vitt azonos című mozis alkotásból, a fiatalabbak emlékezhetnek rá 2006-ból, amikor Gyöngyössy Bence készített filmet a történetből Szabó Győző, Gáspár Sándor, Gesztesi Károly szerepeltetésével.

– Ha az előzményeket felidézzük, csakis az eredeti filmet érdemes szóba hozni, jóllehet, a színpadon mindig egyedi módon valósul meg az adott sztori, mint a filmváltozat – mondta a kedd esti próba előtt Lendvai Zoltán rendező, aki vendégként, a zalaegerszegi színház felkérésére állítja színpadra a zenés játékot. – Az alapkonfliktusok természetesen ugyanazok, de a végeredmény a színház adta követelmények szerint alakul.  Önmagában nagyon szórakoztató, furcsa stílusú, kabarétréfákba oltott, bohózatos, orfeumos, zenés-táncos, átöltözős, félreértéses színdarabról van szó, szellemes megírt szöveggel. Akik az effajta darabokat írták, elképesztő frissességgel, humorral léteztek. A szerzők maguk tökéletesen ismerik a színházi szabályokat, lehetőségeket, azt, hogy mit jó játszani a színészeknek. Talán ezért is tartják műsoron, hiszen jutalomjáték a színészeknek. Az angol hagyományokból kinövő szakma a vígjátékírás, a magyarok professzionális szinten űzték...

A teljes cikk IDE kattintva elolvasható! 

Arany Horváth Zsuzsa

2022. április 28.

Zalai Hírlap