VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet! A világhírű VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes májusban a nagyszínpadon!

A 80 éves fennállását ünneplő, főként az Egyesült Államokban fellépő, VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes európai turnéjának egyik állomása Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színház. 2 x 50 perces, lélegzetelállító, a gravitációt meghazudtoló műsorukat 2018. május 26-án 19 órakor láthatják a nagyszínpadon.

Virsky-Poster-2018-jegy.hu 

Pavel Virsky, a világhírű táncos-koreográfus, 1937-ben alapította a nevét viselő VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttest. Virsky az odesszai opera klasszikus táncosaként szeretett bele a néptáncba, és csupán néhány évre volt ahhoz szüksége, hogy az ukrán együttes a Szovjetunió államilag is elismert, ünnepelt tánckara legyen.

A csoportot jelenleg az ukrán tánckultúra egyik legnagyobb alakja, Miroslav Vantuh vezeti, aki 2002-ben megkapta az „Ukrajna első számú nemzeti hőse” kitüntetést az ukrán kultúrába és néptáncba vetett töretlen hitéért, és fáradhatatlan munkájáért.

Legfőbb célja, hogy az alapító örökségéhez hűen, összegyűjtse, megőrizze és repertoárján keresztül az egész világnak bemutassa az ukrán nemzeti kultúrát, a népi hagyományokat, a néptáncot, a népzenét, a népviseletet. Ukrajnában a Virsky tánciskolájába bekerülni óriási kiváltság, a kiválasztott szerencsések kicsi gyermekként, hatévesen kerülnek a szigorú képzésbe, de tizenhét éves korukra a tudásuk világviszonylatban is kiemelkedő.

A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét. 

„A Virsky méltán nevezhető a világ legjobb csapatának, a művészek gyakorlatilag repülnek a színpad felett. A legendás kozák- és a női lírai táncok számos bonyolult technikai elemet tartalmaznak. A rendkívül dinamikus zene és a mozdulatok összetettsége ellenére minden szinkronban történik, a művészek egy emberként mozognak a színpadon, mintha nem is 60 ember táncolna, hanem csak egyetlen.”   ТНЕ WASHINGTON РОSТ

Táncjátékukkal a világ több mint 60 országában elkápráztatták már a nézőket. A Magyarországon is visszatérő vendégnek számító táncegyüttes új táncosokkal, de a már megszokott kimagasló művészi színvonallal, lebilincselő koreográfiával és profizmussal várja a közönséget.

Jegyek kizárólag jegypénztárunkban kaphatók!

Érdeklődni: 92/598-400,401,402,