Gálaest és díjátadások a kultúra napján

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett gálaest keretében adták át az idei Kultúra mecénása díjat, valamint a közművelődés terén dolgozó kulturális szakemberek tevékenységét elismerő okleveleket.

galaest_2019 

A Hevesi Sándor Színházban rendezett ünnepségen a múzeumi ágazatban végzett munkájáért elismerést vehetett át Marx Máriaetnográfus (Göcseji Múzeum), Göcsej, Hetés, sőt egész Zala megye néprajzi értékeinek feltárása érdekében végzett tudományos tevékenységéért.

A közművelődési ágazat részéről oklevelet kapott Nagy Johanna, a Gönczi Galéria szakmai vezetője, az elmúlt évtizedekben végzett sokoldalú és magas szakmai színvonalú kulturális munkásságáért. Elismerést kapott továbbá a könyvtári ágazatban végzett kiemelkedő munkájáért, a megyei és kistelepülési könyvtári szolgáltatások szervezéséért, illetve a zalai helyismereti gyűjtemény digitalizálásában, az informatikai rendszer fejlesztésében végzett munkájáért Sebestyénné Horváth Margit, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

A gálaesten a színházi produkciók létrejöttének támogatásáért, és más, újszerű rendezvények felkarolásáért Kultúra mecénása díjban részesült az M7 Takarékszövetkezet. A cég nevében dr. Tófeji Edina vette át az elismerést Balaicz Zoltán polgármestertől.

A kultúra napi ünnepség keretében beszédet mondott Dr. Szabó László, a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület elnöke. A rendezvény a Zalai Táncegyüttes, valamint a Szalonna és Bandája együttes műsorával zárult.

2019. január 23. 

Szerző: -pet-; Fotó: Seres Péter

ZalaMédia online