LEGALÁBB 200 VÁLLFA EGY DOXA

Október 9-én, pénteken este hat órakor – tehát nem a szokásos hét órai kezdettel! – mutatják be a Hevesi Sándor Színházban a Sose halunk meg című zenés játékot, amelyet Koltai Róbert Jászai-díjas színművész, rendező az azonos című, 1993-as, nagy sikerű filmjéből készített Gaál Ildikó rendezővel.

PEZ_6295-Kozepes- 

A zalaegerszegi előadásban a főszerepet, Gyuszi bácsit kettőzött szereposztásban láthatjuk, Koltai Róbert és Hertelendy Attila formálja meg a vállfaárus legendás alakját. Akit egyébként Koltai Róbert nagybátyjáról mintáztak az alkotók: maga a színművész, Nógrádi Gábor, Nemes István és Dés László zeneszerző. (E filmben hallható az általa szerzett Nagy utazás című betétdal, amely nemzedékek hitvallásává emelkedett.)

A 2006-ban készített színpadi adaptációt azóta tucatnyi magyarországi színházban játszották, sőt, a zeneszámokkal külön turnéztak az előadók, Így lassan harminc éve idézzük országszerte Gyuszi bácsi aranyköpéseit (mint például a címünkbe foglalt mondását), persze anélkül, hogy tudnánk, hol, mikor égett az emlékezetünkbe.

A teljes cikk IDE kattintva elolvasható!

2020. otóber 9. 

Arany Horváth Zsuzsa

Zalai Hírlap