TÁNCTÉR programsorozat indul a jubileumi évadban

 

táncTÉR programsorozat- fotó: Pezzetta Umberto

 

A Hevesi Sándor Színház a 2012/2013-as jubileumi évadban elindítja a TÁNCTÉR című programsorozatot. A sorozat részeként hazai független, illetve kőszínházi kereteken belül létrejött rendhagyó táncelőadásoknak kínálunk TERET. Szeretnénk a tánc iránt érdeklődő közönségünknek izgalmas, a megszokott formáktól eltérő produkciókat ajánlani. A színház nézőtéri előcsarnokában, egy előadás helyszíneként funkcionáló diszkóban és a nagyszínpadon alkalmanként a mozdulatoké lesz a főszerep. A rövid – 10-20 perces – táncetűdöket tematikusan helyezzük el az évad bemutatói elé, illetve ezen program keretén belül mutatjuk be a Pécsi Balett OTELLO című egész estés balettjét.

A TÁNCTÉR programsorozat első előadása A KERINGŐTŐL A MAMBÓIG [koreográfus, előadó: Újvári Milán] közvetlenül a FAFEYE, A TENGER ÉSZ bemutatója előtt lesz látható a színház nézőtéri előcsarnokában (2012. szeptember 28. 14:15). Újvári Milán idén a FAFEYE, A TENGER ÉSZ koreográfusaként dolgozik színházunkban. A KERINGŐTŐL A MAMBÓIG című szóló a mozgás, a szöveg és a tárgyhasználat kapcsolatát vizsgálja. A világhírű Cirque du Soleil-nél is megfordult táncművész humoros előadói stílusa üdítő szórakozást nyújt majd nézőinknek.

 

Újvári Milán (fotó: Mészáros Csaba) 

 

A programsorozaton belül látható lesz Egyed Bea szólója a KEBAB premierje előtt, amely a Scala Music diszkóban kerül bemutatásra, illetve Gergye Krisztián és Lőrincz Katalin HONVÁGY című duettjét AZ ÜVEGANYA bemutatója előtt tekinthetik meg a színház nézőtéri előcsarnokában.

 

Egyed Bea 

 

Gergye Krisztián és Lőrincz Katalin (fotó: Kővágó Nagy Imre) 

 

                        A rövid táncetűdök a főprogramtól függetlenül, díjmentesen látogathatók.

                              A Pécsi Balett OTELLO című balettjét februárban tűzzük műsorra.

 

Otello