Foki Veronika a Madách Színház színpadán

A Macskáknak több élete van - Új generáció a Madáchban

Születésnapi ajándékot kapott a Madách Színháztól Sir Andrew Lloyd Webber, aki március 22-én ünnepelte 65. születésnapját: kortalan musicalje, a Macskák új generációja mutatkozott be a színpadon, bizonyítva, hogy a Macskáknak hétnél jóval több élete van – a Madách macskáinak biztosan.Macskák - Fotó: Madách Színház

Bemutatkoztak a Madách Színház Macskák előadásának újabb színészei péntek este. A fiatal macskák bizonyítottak: méltóak a bizalomra, amit az alkotóktól kaptak. Bakó Máté, az Operaház első magántáncosa, aki Szakály György Mefisztulészét táncolta vissza a színpadra, Puskás Peti, Micsel Rumliként, Ekanem Bálint Ben Mickeringként, vagy Foki Veronika Mindleveryként és a többiek, Mező Zoltán, Kisfaludy Zsófia, Molnár Gyöngyi, Berényi Dávid, Kiss Ernő Zsolt, Sánta László, Simon Boglárka, Sári Éva, Nagy Attila, illetve Ladinek Judit Bombalurinaként, Koós Réka Grizabellaként énekli tovább a musical emblematikus dalait.

Amikor az alkotók úgy döntenek, hogy egy darabot fel kell frissíteni, meg kell újítani, már ennek gondolatától is óhatatlanul változik a darab szellemisége. Az évek során nem csak színészgenerációk váltották egymást a színpadon - akik mindannyian hozzáadtak valamit az előadáshoz -, alakultak és átalakultak a jelmezek, a maszkok is. Egy valami maradt, és talán ez a záloga a Madách Színház időröl időre megújuló, megunhatatlan, Macskák előadásának: Seregi László koreográfiája, amely örök, ugyanúgy „üt” (vagy inkább karmol) a színpadon, mint harminc éve, és az elmúlt harminc évben minden egyes Macskák előadáson - így volt ez a tegnapi bemutatón is. A legjobb ajánló az újabb Macskák előadáshoz Szirtes Tamás kollégáihoz intézett szavaiban rejlik: „Seregi László is nagyon elégedett lenne azzal, amit lát. Azt mondaná: Igen, iiiiigen, ez jó!”

Jelentette: Kodova Michaela rovatszerkesztő / Színház.hu

2013. március 23. szombat