Ecsedi Erzsébet Aase-díjas!

Örömmel tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy Ecsedi Erzsébet színművésznő az idei év Aase-díjasa lett. Az Aase-dí­jat Gobbi Hilda hozta létre végrendeletében, az "emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői" részére.PEZ_2585_Snapseed

Gobbi Hilda a következőket írta az alapító okiratban: „Színész pályafutásom során számos kiemelkedő színészegyéniséget ismerhettem meg, egy-egy alakításukat ma is őrzöm, gazdagabb vagyok általuk. Sajátossága a színészi munkának, hogy a főszereplő több felvonáson keresztül vonja magára a figyelmet. Az epizodistának csak néhány perce pillanata van; tömörít, mint az író amikor epigrammát alkot.”

A díj elnevezése Henrik Ibsen: Peer Gynt című drámai költeményéből született. Az alapító, Gobbi Hilda számos kiváló alakítása közül az egyik éppen Aase anyó felejthetetlen megformálása volt. Rövid szerep, de felejthetetlen alakításra nyújt lehetőséget.

A végrendelet szellemében színészekből álló kuratórium dönt a díjazottakról. A színházak igazgatóinak természetesen van lehetősége javaslatot tenni a díjazottakra. A kuratórium tagjai:  Méhes László, Blaskó Péter, Martin Márta, Pogány Judit és Szilágyi Tibor. Abszolút szakmai díj, kiemelkedő életmű és életpálya elismerésére, a színház és a közönség szolgálatában eltöltött évek, évtizedek elismerésére.