Domján Edit-díjat kap Pap Lujza színésznő

Péntek este az előadás után nyújtják át a Domján Editről elnevezett színházi díjat Pap Lujzának, a Hevesi Sándor Színház művészének.paplujza

A díjat a Domján Edit (1932-1972) emlékét őrző, 1991-ben létrejött alapítvány kuratóriuma ítéli oda évente a vidéki teátrumok színművésznőinek munkáját elismerve. A Zalaegerszegen megfordult művészek közül megkapta Palásthy Bea, Fekete Gizi és Borsos Beáta.

Pap Lujza Ajkán született, a család színház iránti elkötelezettsége abból is látszik, hogy testvére, Lívia a veszprémi Pannon Várszínház társulatának tagja.

Pap Lujza 1996 óta ajándékozza meg a zalai közönséget emlékezetes alakításaival, melyek közül az első a Liliom című színműben, a saját nevével azonos figura megformálása volt. Neki és a publikumnak is sokat jelentett többek közt az Orleans-i szűz, a Régimódi történet, az Üvegcipő, a Boldogtalanok, a Hegedűs a háztetőn, Figaro házassága című darabban nyújtott alakítása. Szívesen dolgozott Bagó Bertalan, Cserhalmi György, Alföldi Róbert, Koltai M. Gábor rendezővel. Az anyaszínházbeli szerepein túl nagy élményt jelentett számára a fővárosi Studió K-ban bemutatott Ványa bácsi és a Tháliában játszott Csónak című színműben való részvétel. Jelenleg itthon a Muzsika hangjában láthatjuk.

Péntek este a kuratórium elnöke, Szakonyi Károly író nyújtja át a művésznőnek a díjat.

Arany Horváth Zsuzsa

2013. december 20.

Zalai Hírlap online