A PETER előadásunk a 9. Gyermek- és Ifjúsági Szemlén

A Marczibányi Téri Művelődési Központ (II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.)

2017. október 9-15. között ismét megrendezi a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlét.

PEZ_7322-Medium-

A fesztiválon – korosztályi és műfaji megköté­s nélkül – igényes, formanyelvi gazdagságot tükröző, utaztatható, kis technikai igényű, kamarakörülmények között is játszható produkciókat muta­tunk be, beleértve az ún. csecsemőszínházi, a tantermi és beavató színházi, továbbá a színházi nevelési előadásokat is.

Sajtótájékoztató: szeptember 28. csütörtök

Fesztiválzáró, diploma- és díjátadó: október 17. kedd

A 9. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle felhívására 2017. május 31-ig 100 (mesebeli szám!) előadás nevezése érkezett. A szemle programjára – a benevezett előadások megtekintése, elemzése, értékelése után – szakmai csoport tett javaslatot, melynek tagjai:

Gyevi-Bíró Eszter színházi nevelési koordinátor; Kaposi László rendező, drámatanár; Szakall Judit közművelődési szakértő. Az előadások szakmai minősége mellett figyelembe vették a szemle felhívásában megjelölt egyéb szempontokat is: formanyelvi gazdagság, igényesen kidolgozott, utaztatható előadás, műfaji, tematikai, életkori sokszínűség.

Véleményük és javaslatuk alapján állítottuk össze a szemle előadásainak listáját: 21 meghívásra javasolt előadás, továbbá a közművelődési és oktatási intézmények figyelmébe ajánlott további 32 előadás.

A szemle hetében bemutatásra kerülő előadásokkal országos elismertségű bábszínházak és független társulatok mellett kőszínházak és egy határon túli színház is képviselteti magát. A meghívott és ajánlott előadások átfogó képet adnak a 2015-2017-ben a gyermek- és ifjúsági korosztálynak készített előadásokról. A szemle hetében láthatunk, báb- és mesejátékokat, babaszínházi, tantermi, beavató színházi és színházi nevelési előadásokat. Az előadások életkori tartománya lefedi a gyermek és ifjúsági korosztályt 0 – 18 éves korig.

A részletes program IDE kattintva elolvasható!

tollal.hu

2017. július 10.