Thomas Meehan - Charles Strouse - Martin Charmin: ANNIE, A KIS ÁRVA

musicalhonlap-05-Annie-600x600

 

 

 

 

 

 

 

 

A családi musical története az 1930-as években a nagy gazdasági válsággal küzdő Amerikában játszódik. A darab szerzői, Charles Dickens nyomán megírták a maguk modern Twist Oliverjét, csak épp itt a szegény kis árva egy kislány, és Annie-nek hívják.

Az Annie, a kis árva egy megvalósult tündérmese, musical gyerekeknek és felnőtteknek. Annie szeretete árva sorstársai iránt, az emberek iránt, kitartása és optimizmusa igazán követendő példa mindannyiunknak. Szeretetével megváltoztatja a maga körül élő embereket, megmutatja nekik, pusztán a létével, hogy mi a fontos az életben, és ha vannak is rossz dolgok és gonosz emberek, Annie felülkerekedik ezeken, mindenben a jót keresi, kedvenc mondása: A nap holnap is ki fog sütni! Fogadok bármennyibe, hogy holnap is lesz nap.

Szeretettel teli történet, kislányokkal, kutyával, gazfickókkal, és nem gazfickókkal, kalandokkal és egy fantasztikus férfiúval, aki meglátja az élet szépségét és megmutatja, hogy a szeretet soha nem jön későn, és legfőképpen Annievel, akinek a szemén keresztül nagyon szép és jó minden.

„...amióta Annie az eszét tudja, szilveszter éjszakáján képtelen lehunyni a szemét. Mert a szilveszter az évfordulója annak a tizenegy évvel ezelőtti éjszakának, amikor őt két hónapos korában egy fonott kosárban az árvaház lépcsőjén hagyták. Valaki becsengetett, azután elfutott az éjszakában. Annie fakó rózsaszín gyapjútakaróba volt bugyolálva, a nyakán pedig félbe törött ezüstmedált viselt. A takaróhoz aláíratlan üzenetet tűzött valaki: "Kérjük, gondoskodjanak a mi kis drágaságunkról. Annie a neve, és mi nagyon szeretjük. Október 26-án született. Hamarosan visszajövünk érte. Egy félbe tört medált a nyakláncán hagytunk, a medál másik felét megtartottuk, tehát ha visszajövünk érte, ebből tudhatják majd, hogy ő a mi kicsikénk." És mert szilveszter este hagyták az árvaházban, Annie a fejébe vette, hogy anyja és apja egy má-sik szilveszterkor visszajön majd érte. Így aztán minden esztendőben, míg a többi gyerek azt számolta, hányat kell még aludni karácsonyig, Annie ehelyett a szilveszterig hátralévő napo-kat számlálta...”

 

 

Rendező: Böhm György Jászai- és Nádasdy-díjas
 

Bemutató: 2024. április 12.

Az előadás főtámogatója:

perfect