Bemutatót tartanak a Hevesi Sándor Színházban és a Griff Bábszínházban is

Jövő héttől két produkció is várja a színházat szeretőket. Szeptember 25-én 15 órától mutatják be a Hevesi Sándor Színházban Nógrádi Gábor Az Anyu én vagyok! című bűbájkomédiát Farkas Ignác rendezésében. A jubiláló, tízéves Griff Bábszínházban szeptember 26-tól lesz látható Gimesi Dóra Szélszabadító című játéka Bartal Kiss Rita rendezésében.untitled-2321

A Hevesi Sándor Színház egy magyarországi ősbemutatóval várja közönségét, elsősorban a fiatalokat, jövő csütörtöktől.

– A mű középpontjában egy anyuka, egy elvált tanárnő áll a lányával, Mesivel. A kislánynak van egy tudós nagyapja is, aki mindenféle izgalmas kísérletet végez, például azt is kutatja, mi lenne, ha valamiféle különleges vegyi anyag segítségével személyiségcsere történne, ha egy anyuka és egy kislány kicserélődne – mondta elöljáróban a darabot színre állító Farkas Ignác színművész. – Ez természetesen tiltott dolog, de Mesi inspirációjára a nagyapa belemegy a próbába. A főszereplő család mellett feltűnik a darabban egy szomszédasszony, aki állandóan ártani próbál nekik, de ez persze nem mindig sikerül, sőt előfordul, hogy a kísérlet visszájára sül el. Megjelenik a színen az anyuka új kérője és az előző férj, azaz az apuka is. Olyan karaktereket láthatunk a darabban, akikkel nap, mint nap találkoznak a gyerekek, akár be is helyettesíthetik őket a saját életükbe.

A korhű, vidám jelmezeket Szőke Julianna álmodta meg az előadáshoz, a díszleteket Mészáros Tibor tervezte. Sok jelenet játszódik lakásbelsőben, de lesznek külső jelenetek is, például focilabda is pattog majd a színpadon.

Farkas Ignác nem először rendez gyerekeknek szóló előadást, mint mondta, az ifjakat kis felnőttekként tartja számon, s így viszonyul hozzájuk rendezései során is:

– Ugyanolyan igényes munkát fektetünk ebbe a darabba is, mintha felnőtt előadás lenne. Nem annyira kisgyerekeknek való Az anyu én vagyok!, hanem inkább a kamaszoknak, de ez persze nem zárja ki, hogy az általános iskola alsó tagozatosai ne élvezzék ugyanúgy, mint idősebb társaik. Összességében egy ma játszódó, zenével feldúsított, nagyon szívhez szóló és humoros életkép ez az előadás, ami felhőtlen két órás szórakozást nyújt mindenki számára.

Nagy Katinka

2014. szeptember 21.

Zalaegerszegi 7 Nap