'Ez a művészsorsok darabja' - A Színésznők szakmai beszélgetéséről

A 13. POSZT-on versenyez a zalaegerszegi színház Színésznők című előadása Sztarenki Pál rendezésében. A darab szakmai beszélgetésről ITT olvashatnak.

Kurvából lesz a legjobb színésznő

April De Angelis színháztörténeti bulvárdrámáját vitte színpadra a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban Sztarenki Pál. A POSZT válogatói érdemesnek tartották rá, hogy a fesztivál nézői is lássák. Ezúttal nem kövezzük meg őket érte. Egy nagyszerű vidéki színésznőnek pedig kezdhet törleszteni a szakma. Meg az ország.

Ők táncolnak, és mi húst eszünk

A kortárs angol szerző, April De Angelis darabját, amelynek eredeti címe Playhouse Creatures, Magyarországon eddig Színházi bestiák címmel játszották, legutóbb a tavalyi évadban Kaposváron, Kocsis Pál rendezésében.SZÍNÉSZNŐK

A színház odébb táncol

April de Angelis 1960-ban született angol írónő 1993-ban készült Színésznők, illetve Színházi bestiák (eredetileg Playhouse Creatures) című darabját nem szokás sokra tartani. A színházak mégis szívesen játsszák. Lehetőségeket kínál ugyanis.

Színésznők a Házi színpadon

Néha bizony előfordul, hogy egy magyar fordítás nem fejezi ki eléggé a dolgok lényegét. Így van ez a Hevesi Sándor Színház Házi színpadán bemutatott "Színésznők" című színművel is.Színésznők

Cinikus, de szénné ég - A Színésznők az egerszegi színházban

Nők. Testek. Keblek, combok, derekak, fenekek. Domborulatok, hajlatok. Alattuk-mögöttük szűkölő-szorongó lélek. Utóbbi nem érdekli a nagyérdeműt.