Martin McDonagh: VAKNYUGAT

fekete komédiaVAKNYUGAT

fordította: Varró Dániel

házi színpad

Előadásunk Martin McDonagh fekete humorban gazdag, egyedülálló stílusához hűen próbál egyensúlyozni valóság és fikció, könnyedség és brutalitás, értelem és ösztönösség között. McDonagh – a drámaírás Tarantinója – szerint: arra vágyunk, hogy figyeljük mások szenvedéseit, sőt még nevessünk is rajta. Hiszen a Tom és Jerry rajzfilmsorozatot is szerettük már egész picike korunkban. A két ősellenség válogatott, brutális módszerekkel üti, alázza, kínozza egymást, véget nem érően, szinte egyetlen lehetséges időtöltésképp. Képzeljük el, hogy egyszer csak jönne valaki, aki arról akarná meggyőzni őket, hogy másképp is lehet élni: kibékülve, egymást támogatva, szeretetben. Tételezzük fel, hogy Tom és Jerry megpróbálná. De ki nézné meg ezt az epizódot? Én biztos, hogy nem. Aztán mégis kíváncsi lennék, hátha sikerül...
Coleman és Valene házába érkezik apjuk temetése napján a masszív alkoholista Welsh atya, aki megpróbálja meggyőzni a fivéreket arról, hogy szeretet nélkül nincs értelme élni. S hogy van-e értelme „Welsh atyának lenni” egy Isten háta mögötti ír faluban vagy bárhol a világon, azt döntsék el Önök.

Mihály Péter

                                                                                                                                                                              

Szereposztás: produkciosszorok201314_vaknyugat_csoportterapia_ny3

Coleman Connor - Kiss Ernő Jászai-díjas
Valene Connor
- Farkas Ignác Jászai-díjas
Welsh atya
- Bellus Attila
Kicsilány Kelleher
- Madák ZsuzsannaDramaturg: Madák Zsuzsanna
Díszlet, jelmez: Kiss Borbála
Világítás: Gibárti Tibor
Súgó: Jurina Beáta
Ügyelő, rendezőasszisztens: Pete Zsuzsanna

Rendező: Mihály Péter produkciosszorok201314_vaknyugat_csoportterapia_ny4_-1-


Bemutató: 2014. március 20.

16

 

 

 

 

 

 

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.Kapcsolódó oldalak: