Évadnyitó társulati üléssel kezdték meg a munkát a teátrumok

A megyeszékhelyi teátrumban a nézőtérrel gyűltek össze a társulat tagjai, akiket Besenczi Árpád igazgató köszöntött a nyári szünet után. Az évadnyitón részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, aki elmondta, azon munkálkodik, hogy külön kormánydöntés segítségével meghozhassa azt az 1 milliárd forintot, amely a felújításhoz szükséges lenne.PEZ_3398

Ezt a célt szolgálja az Aquacityben zajlott jótékonysági főzési akció nyomán összegyűlt összeg egy része,
hiszen a másik kedvezményezett a megyei kórház. A színház igazgatója is szólt a rekordösszegű bevételről, amely azt mutatja, a zalaiaknak fontos a teátrum, a gesztus pedig felelősséget ró az intézményre. Az odaadó munka, összefogás, fegyelem és a merész, de minőségi műsorterv révén színvonalas szórakoztatásra számíthatunk az új évadban is, derült ki a direktor szavaiból. Megtudtuk azt is, hogy távozott Foki Veronika, Kanda Pál, Vas János, ám Baj László színművész személyében régi-új tagot szerződtetett a színház.

A Hevesi Sándor Színház pályázati forrásból rendezhet szakmai tanácskozást októberben az ifjúsági program a tantermi deszka eddigi eredményeiről, további feladatairól. Az ebben a sorozatban játszott Semmi című produkció országos forgalmazásához újabb 8 előadására nyert pénzt a társulat.
Néhány művész igazoltan hiányzott az évkezdésről, hiszen tegnap este még játszottak Zsámbékon a Calderon-átiratban. Szeptember 12-én a fővárosi Thália Színházban televíziós felvétel készül a Közellenség című darabról, amelyet két nappal korábban idehaza is eljátszanak, utána pedig Verebes István irányítása mellett zajlik beszélgetés a látottakról. Az immár hagyományos évadnyitó forgatagot szeptember végére tervezi a színház vezetése.
Az  évadnyitón  elhangzott,  az  októberi  nagyszínházi bemutató,  a  Doctor  Herz  című  musical  próbái  mától kezdődnek Szerednyei Béla érdemes művész vezetésével, egy  hét  múlva  Sztarenki  Pál  a  Kövek  című  ifjúsági drámáját  próbálják  a  színészek.  Az  évad  bemutatóira utalva Besenczi Árpád leszögezte, biztos benne, hogy a közönség  érti  és  értékeli  majd  az  izgalmas darabválasztásokat. (Jön A szecsuáni jólélek, a Markancos Kata, a Házasságlevél, több sikerdarab is műsoron marad, az  ifjúsági  sorozatban  pedig  zalai  szerző  színművének ősbemutatójára a készülnek.)
Az évadnyitó végén törzsgárda tagsági elismeréseket adott át a színigazgató.

Magyar Hajnalka, Arany Horváth Zsuzsa

2015. augusztus 24.

Zalai Hírlap online


Kapcsolódó oldalak: