Elkészült a Hevesi Sándor Színház műsorterve a következő évadra

Bár a színházi előadások a veszélyhelyzet miatt ezen a tavaszon elmaradtak, ahogy a többi teátrum, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház is a háttérben dolgozik tovább.

besi 

A napokban elkészült a 2020/2021-es évad műsorterve, amelyről dr. Besenczi Árpád igazgató számolt be lapunknak.

Kompromisszumokkal, de hagyományosan népszínházi alapú, sokszínű repertoárt állított össze a Hevesi, jelezte elöljáróban a direktor.

– Egy már teljesen kész darabunk, a Kőszívű ember fiai került fiókba, csak a házi főpróbáig juthattunk, de nem mondtunk le róla, 2021 márciusában láthatja a közönség – mondta az idei veszteségekről, hozzátéve, épp a Sose halunk meg című musical olvasópróbája előtt hirdették ki a veszélyhelyzetet.

– Ősszel ezzel a darabbal nyitjuk a nagyszínpadi produkciók sorát, Koltai Róbert rendezésében. Hertelendy Attilával felváltva ő maga játssza a főszerepet. 

A darab, ahogy a film, egy utazás története. Gyuszi bácsi elviszi egy vidéki vállfaárus körútjára kamasz unokaöccsét, Imit, és rengeteg kalandot élnek át együtt. A filmet 1993-ban mutatták be, pár évvel később fogalmazódott meg a gondolat, hogy legyen belőle színdarab, illetve musical. Nógrádi Gábor–Dés László–Nemes István zenés színművét október 9-én tűzi műsorra a zalaegerszegi színház.

Az évadot a színház a már hagyományos, könnyedebb hangvételű vígjátékkal folytatja, ezúttal a Kölcsönlakás című darab kerül sorra.

A teljes cikk IDE kattintva elolvasható! 

Arany Horváth Zsuzsa 

2020. április 21.

Zalai Hírlap