Olvasópróba a Hevesi Sándor Színházban: Elnémult harangok

A színházi berkekben olvasópróbának nevezett első próbanapon mi is bepillanthattunk a Hevesi Sándor Színház készülő új darabjának első lépéseibe. Az Elnémult harangok című színműnek a járványhelyzet miatt még nincs pontos premierdátuma, ha lehet tartani a terveket, akkor február 5-én mutatnák be.

Harangolvaso 

Farkas Ignác ezúttal különleges „beugrásra” készül, hiszen nem szerepre, hanem a színpadra állításra kérte fel a teátrum vezetése, miután az eredetileg felkért Szilágyi Tibor egészségügyi okokból lemondani kényszerült ezt a feladatot. A zalaegerszegi társulat Jászai-díjas tagja eredetileg játszott volna a színműben, s miután kollégái tudják róla, hogy szeret tájékozódni a fe­ladatairól, jó előre elolvasta Rákosi Viktor regényét, amelyből Nemlaha György színpadi változata készült. Dr. Besenczi Árpád ezért kérte arra, vezesse a társulatot ebben az alkotó folyamatban.

A próba, dacára annak, hogy az alkotói lelkesedést befolyásolja a pandémia miatti korlátozások sora, kellemesen kezdődött, hiszen a darab támogatója frissítőkkel lepte meg a társulatot. (Közismert, hogy a zalai vállalkozói környezet elhivatottan támogatja a zalaegerszegi színházat, egy-egy előadást kiválasztva az évad repertoárjából.)

– A nemrég elnyert zalaegerszegi Kultúra Mecénása díjunk is kötelez bennünket arra, hogy a zalai művészeti és kulturális értékeket segítsük a magunk eszközeivel, ez a soron következő darab pedig olyannyira szól mindannyiunk lelkéhez, hogy jó szívvel állunk mellé, és ajánljuk a majdani nézőknek is – mondta érdeklődésünkre Kemes Zsuzsa, a Patent Kft. vezetője, hozzátéve, évek óta jelen vannak a Hevesi Sándor Színház életében, most először „fogadtak örökbe” darab főtámogatóként egy előadást. Mély érzelmekre számít az Elnémult harangok bemutatásával. – A gyerekek számára fontos Griff Bábszínház sikerében is érdekeltek vagyunk.

 

A teljes cikk IDE kattintva elolvasható!

 

Arany Horváth Zsuzsa 

2021. január 12.

Zalai Hírlap