Primadonnák

PrimadonnákKen Ludwig – vígjáték

Fordította: Hamvai Kornél

„Lenni vagy nem lenni" szavalja komor tekintettel Leo Clark, a valaha szebb napokat látott Shakespeare-színész a readingi Rénszarvas Páholy klubestjén, ám a jelenlévők nem igazán fogékonyak a kultúrára, így a nemes törekvés csúfos kudarcba fúl. Leo sorsában osztozik barátja, Jack Gable is, és hamarosan a pályaudvar várótermében találják magukat. Elhatározzák, hogy felhagynak a magas művészet sörözőkben történő terjesztésével, és Hollywood felé veszik az irányt. A vállalkozáshoz csak egy apróság hiányzik: mintegy 1500 dollár. A megoldás a helyi napilap címoldaláról köszönt rájuk: „Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán..." És hőseink elmennek a megadott címre megédesíteni az idős hölgy utolsó napjait... Azonban kiderül, hogy az idős hölgy rokonai, Alex és Sammy, nem férfiak, hanem NŐK…

 

Kedves Hölgyeim és Uraim!

Kedves Színházlátogató Barátaim!           

Ha egy gondűző, mulattató estére vágynak, ha szerették a Van, aki forrón szereti című filmet, vagy Latabár Kálmán remeklését az Egy szoknya egy nadrág című fergeteges alkotásban - jöjjenek el hozzánk megnézni a Primadonnákat, fenti művek testvérdarabját!

Itt nem is egy, de mindjárt két szoknyával és nadrággal lesz dolguk, mert az állástalan Shakespeare-színészek, hőseink, a nagy örökség reményében nem riadnak vissza a sűrű jelmezcseréktől sem. Úgy váltogatják fiú-lány ruháikat, hogy a döbbent család tagjaival egyetemben mi is csak kapkodjuk a fejünket, mikor jön Sam és mikor Sammy?

Azon meg csak drukkolni lehet, hogy a Kleopátra és Titánia jelmezekben ügyetlenkedő fiúk a megfelelő lányokkal jöjjenek össze.

Ugye, nem hagy minket egyedül izgulni a „kispadon”?

Szeretettel várjuk a drukkerek közé.

Méhes László
rendező

 

Szereposztás: 

Leo Clark - Sághy Tamás m.v.
Jack Gable - Kiss Ernő Jászai-díjas
Audrey - Pap Lujza
Maggie - Misurák Tünde
Larry - Szakály Aurél
Doki - Wellmann György  Aase-díjas
Duncan - György János  Aase-díjas
Florence néni - Ecsedi Erzsébet

Táncosok: Kováts Dóra, László Attila, Lupaneszku Vivien, Pete Zsuzsanna, Pethő Roland, Spisák István


Díszlet : Rózsa István
Ügyelő: Horváth Zoltán
Jelmez: Horváth Kata
Súgó: Kiss Szilvia
Rendező asszisztens: Ferencz András 

Rendező: MÉHES LÁSZLÓ Jászai-díjas 

 

Bemutató: 2011. január 21.


Az előadás főtámogatója: 

StúdióDekor 


Kapcsolódó oldalak: