Scapin furfangjai

Gondolatok a mű zalaegerszegi előadása kapcsán címmel küldte el levelét Nagy Lajos, a botfai citerások vezetője. A Hevesi Sándor Színház Moliere-darabja ihlette meg.

KultúRandevú - új videó

Scapin a spanom címmel beavató színház működik Zalaegerszegen, Szkok István műsorvezető erről beszélget Madák Zsuzsával, a Hevesi Sándor Színház dramaturgjával. Műsorunkból kiderül az is hogy alakulnak a Zrínyi Gimnázium diákszínpadjának hétköznapjai és telefonon értük el Csanádi Krisztiánt a Kowalsky meg a Vega zenekar gitárosát.

Beavató színházi program Scapin jegyében Zala Megyében - szerelemben és háborúban mindent szabad

Moliére valószínűleg "nem véletlenül írta meg" a Scapin furfangjai című vígjátékot, de azt még a zseniális francia drámaíró sem sejthette, hogy 340 esztendő múlva egy zalaegerszegi ifjú hölgy is hasonlóképpen vélekedik majd.

Beavatószínház: Scapin, a spanom! - Leszel a barátom?

A Hevesi Sándor Színház a Scapin furfangjai című előadásához beavató színházi programot is ajánlott a város és környéke középiskoláinak, Scapin, a spanom! címmel. Az előadás megtekintése után, választásuk szerint a színházban vagy később az iskolában, egy-másfél órás foglalkozásokon vehetnek részt az osztályok. A programot a színház dramaturgja, Madák Zsuzsanna vezeti, akit mindig elkísér egy-két színész is. A lehetőséggel több iskola is élt már, sőt, nem csak iskolák. Jómagam egy olyan foglalkozást nézhettem végig, amelyre a megyeszékhelyi Teleki Blanka Középiskolai Leánykollégiumban került sor.

Scapin a Spanom

Zalaegerszeg - "Scapin a spanom" - azaz "Scapin, a haverom". Ez a címe a Hevesi Sándor Színház beavató színházi programjának. Moliére komédiáját - a Scapin furfangjait - alig egy hónapja mutatták be a Zsinagógában. Az eleve rendhagyó - mondhatni interaktív - produkció, amely a közönséget is bevonja a játékba, kiváló lehetőségeket kínál arra is, hogy közelebb hozza a diákokat a színház világához. Ma a Mindszenty Általános Iskola és Gimnáziumban volt rendhagyó dráma-foglalkozás.

Scapin, a spanom!

Scapin, a spanom! címmel tartottak beavató színházi programot szerdán a Mindszenty-iskolában. A jó hangulatú játékhoz a Hevesi Sándor Színház előadása szolgáltatott alapot.

Mit érdemel az a bűnös? - 7 óra 7

A zalaegerszegi színház kamaratermében most már évek óta a Griff Bábszínház működik, így a kamaraelőadások kiszorultak a Városi Művelődési Központ színháztermébe. A Scapin furfangjainak azonban új helyszínt kerestek és találtak: a hangverseny- és kiállítóteremként funkcionáló zsinagógában mutatták be.

Majd a furfangos Scapin megoldja?

Előttünk, mögöttünk, felettünk játszottak, ráadásul a csónak közvetlen szomszédságában ültünk. Nem tévedés, színházba mentünk. Csak épp szokatlan játéktérbe.

Scapin furfangjai - Moliere-bemutató a zalaegerszegi zsinagógában

Moliere Scapin furfangjai című vígjátékát mutatja be Naszlady Éva rendezésében a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata pénteken; az előadást rendhagyó módon a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, az egykori zsinagógában láthatja a közönség.

Senki sem kerülheti el a sorsát

Zord szülők gyermekeik szándékát figyelmen kívül hagyva eldöntik, hogy összeházasítják őket. A furfangos Scapinre azonban számíthatnak a fiatalok. Moliere népszerű vígjátékát pénteken mutatják be a Hevesi Sándor Színház művészei.

Színház a zsinagógában - tv2.hu

Különleges helyen, a zalaegerszegi zsinagógában is játszani fog a Hevesi Sándor Színház. Egy Moliere-vígjátékot mutatnak be, a jövő héten. Besenczi Árpád színházigazgató azt mondta, hogy újabb és újabb játszóhelyek után néznek, mert egy nagyszínháznak szüksége van stúdióra is.