19 produkciót kínál a IV. Pécsi Családi Színházi Fesztivál

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a nagykapornaki kosársuli lakóiról szóló Nekünk nyolc?! című darabbal érkezik a második napon.

 PEZ_6908

15 társulat 19 produkcióval várja a közönséget a Pécsi Családi Színházi Fesztiválon, amelyet május 29. és június 5. között 4. alkalommal tartanak a baranyai megyeszékhelyen.

Olyan magyarországi és határon túli előadásokat hívtak meg, melyeket a felnőtt családtagok is szívesen megnéznek, így a Fesztivál szolgálja azt a fontos szempontot, hogy a családok apraja-nagyja együtt töltse a szabadidőt, együtt művelődjön, megosztva-megbeszélve az így szerzett élményeket. A fesztivál fő célkitűzése a pécsi családok színházi programjának gazdagítása és a pécsi gyerekek színházra nevelése.

A kezdőnapon, május 29-én a Kecskeméti Katona József Színház Isten pénze című előadása két időpontban, és a Pécsi Tudományegyetem Táncegyüttesének Ásó, kapa és a nagykaland című táncbohózata látható. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a nagykapornaki kosársuli lakóiról szóló Nekünk nyolc?! című darabbal érkezik a második napon, amikor a Kamaraszínházban a Pécsi Művészeti Gimnázium tánctagozatának vizsgaelőadását tűzik műsorra Négy Évszak címmel. A harmadik nap a Pécsi Balett A kis herceg című táncmeséjével kezdődik, majd a nagyszínházban a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház A mumus című produkciójával folytatódik. A Lúdas Matyit a Csiky Gergely színház hozza el a negyedik napon, amikor a Pécsi Nemzeti Színház Nyolckor a bárkán előadása is látható. A Holdbeli csónakos, mely szintén a pécsiek előadása és a Budapest Bábszínház Hoppá-Hoppá! című bábjátékos civódása adja az ötödik nap programját, majd a hatodik napon Veszprémből érkezik a nagysikerű Abigél musical és Szatmárnémetiből A négyszögletű kerek erdő két előadással. A muzsika hangját, a fesztivál egyik legnépszerűbb előadását a Pesti Magyar Színház viszi el Pécsre az utolsó előtti napon, amikor az N. Szabó Sándor teremben Bán János eladásában a több évtizede töretlenül népszerű Kukacmatyit, a Kolibri Színház produkcióját játsszák. A záró napon dupla előadást tűznek műsorra a Komáromi Jókai Színház A dzsungel könyve című musicaljéből, a Kamaraszínházban pedig a Békéscsabai Jókai Színház előadását A szegény csizmadia és a Szélkirályt nézheti meg a néptáncot és népzenét kedvelő közönség.

2016. május 26.

színház.hu