A VILÁGHÍRŰ SUKHISHVILI GRÚZ ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES NOVEMBERBEN A NAGYSZÍNPADON!

A 70 éves fennállását ünneplő “Sukhishvili” Grúz Állami Népi Együttes turnéjának egyik állomása Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színház. Két órás, élőzenével kísért látványos műsorukat 2016.11.13-án 19 órakor láthatja közönségünk a nagyszínpadon.

https://www.youtube.com/embed/iaD9lkBA-hE
 

Az együttest, mely az első hivatásos állami tánccsoport volt Grúziában, hivatalosan 1945-ben alapította Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili. A táncospárnak azóta már a harmadik generációja szenteli életét a társulatnak.

A folklór témákat (koreográfia, zene) modernizálják és klasszikus tánc elemekkel töltik meg.

A táncjátékban a grúz nép harcáról, szenvedéséről és hősiességéről szóló történetet elevenítik meg. Mesés jelmezek és gyönyörű koreográfia mutatja be a grúzok nemes lelkét. Temperamentumos, harcias férfiak jelennek meg, akik akár arra is képesek, hogy egy óriási ugrás után egészen egyszerűen térdre érkezzenek meg a padlóra. Keménytalp nélküli puha bőrcipőikben lábujjon bemutatott forgások és ugrások, fél térden előadott pörgések igazolják hihetetlen képességeiket. Lélegzetelállítóan gyönyörű nők suhannak a színpadon és kecses táncukkal ragadják magukkal a nézőket.

A társulat a világ szinte összes színpadán óriási sikerrel lépett fel, többek között a Sydney Operaházban, az Albert Hall-ban, a Coliseumban, a Metropolitan Operaházban. Az egyetlen népi társulat, mely a leghíresebb és legigényesebb színpadon, a milánói Teatro Alla Scala-ban felléphetett. Itt a függönyöket 14 alkalommal húzták fel, ami egy megdönthetetlen rekord.

A Grúz Nemzeti Balett egy egyedülálló fenomén, amit egyszer az életben mindenkinek látnia kell. Igazi szélvész van a színpadon.”     

Le Figaro, France

Jegyek kaphatók színházunk szervezési osztályán (jegyinformáció: 92/598-400)
valamint a www.jegy.hu oldalon.